Οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2023 - Τα «αντίο» που μας έκαναν να δακρύσουμε

28.12.2023
Οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2023 - Τα «αντίο» που μας έκαναν να δακρύσουμε
Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της μεγάλα κενά στον χώρο της εγχώριας και διεθνούς σόουμπιζ, αλλά και στον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής. Μεγάλα τα ονόματα που αποχαιρετήσαμε το 2023, μεγάλη και η απώλειά τους.

Παρακάτω, ας ρίξουμε μια ματιά στη μακάβρια λίστα «ξεφυλλίζοντάς» την από την αρχή του χρόνου προς το τέλος του.

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Σε ηλικία 82 ετών ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Ιανουαρίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ύστερα από το εγκεφαλικό που είχε υποστεί λίγες μέρες νωρίτερα. Η κηδεία του τελέστηκε μία εβδομα΄δα αργότερα στη Μητρόπολη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι.

Tatjana Patitz

1_132.png

Στις 11 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή το εμβληματικό μοντέλο σε ηλικία 56 ετών. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή πρώτη η Vogue αποκαλύπτοτνας ως αιτία θανάτου της τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, γεγονός που αργότερα επιβεβαίωσε και ο ατζέντης της. Τα υπόλοιπα θρυλικά μοντέλα των 90s, οι «αδελφές» της, την αποχαιρέτησαν και δημόσια με μεγάλη συγκίνηση.

Lisa Marie Presley

Η Lisa Marie με την κόρη της Riley στην τελευταία τους κοινή φωτογραφία λίγες μέρες πριν από τον ξαφνικό θάνατό της

Η μοναχοκόρη του Elvis έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της 12ης Ιανουαρίο 2022, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή ξανά και ξανά ύστερα από ανακοπή που είχε υποστεί λίγο νωρίτερα. Ήταν μόλις 54 ετών. Έξι μήνες μετά τον θάνατό της, αποκαλύφθηκαν τα αίτιά του. H Lisa Marie έφυγε από τη ζωή από απόφραξη του λεπτού εντέρου (ειλεός) η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα επέμβασης για την απώλεια βάρους που είχε κάνει παλιότερα.

Gina Lolbobrigida

Gina Lollobrigida — The Movie Database (TMDB)

Μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ, η ιταλίδα ηθοποιός Gina Lolbobrigida άφησε τελευταία της πνοή σε κλινική όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, σε ηλικία 95 ετών στις 16 Ιανουαρίου.

Νίκος Ξανθόπουλος

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου που θα μείνει για πάντα γνωστός ως «Το παιδί του λαού» έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια στις 22 Ιανουαρίου. Νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας από τα μέσα Δεκεκβρίου με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Paco Rabanne

Πέθανε ο Paco Rabanne σε ηλικία 88 χρονών

O Francisco Rabaneda y Cuervo, ο σχεδιαστής που έγινε παγκοσμίως ως Paco Rabanne, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στις 3 Φεβρουαρίου 2023 στο σπίτι του στο διαμέρισμα Finistère της Γαλλίας.

Raquel Welsh

Πέθανε η Raquel Welsh σε ηλικία 82 ετών

Υπήρξε μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της γενιάς της και έκανε λαμπρή καριέρα τόσο ως μοντέλο όσο και ως ηθοποιός. Η Raquel Welsh έφυγε από τη ζωή στις 15 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών.

Ρένα Κουμιώτη

Ρένα Κουμιώτη: Στην εντατική η αγαπημένη ερμηνεύτρια | ΣΚΑΪ

Μία από τις μεγαλύτερες φωνές του νέου κύματος και του ελληνικού κινηματογράφου σίγησε για πάντα στις 3 Απριλίου. Ήταν 74 ετών.

Κατερίνα Χέλμη

Πέθανε η Κατερίνα Χέλμη - Το συγκινητικό "αντίο" της Ευδοκίας Ρουμελιώτη

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Χέλμη, στις 16 Απριλίου. Η ηθοποιός είχε συνδέσει άρρηκτα το ονομά της με τη θρυλική ταινία του 1963, "Κόκκινα Φανάρια".

Γιάννης Βογιατζής

Πέθανε ο Γιάννης Βογιατζής | ΣΚΑΪ

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Μαΐου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Ήταν 89 ετών.

Στηβ Κακέτσης

Πέθανε ο Στηβ Κακέτσης: Τα συγκινητικά "αντίο" της Άντζελας Δημητρίου και της κόρης της

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 18 Μαΐου ο επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές της Αθηναϊκής νύχτας.

Tina Turner

Tina Turner: Her Life in Photos – Billboard

«Η Tina Turner, η βασίλισσα του Rock’n Roll πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ύστερα από μακρά αρρώστια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη, στην Ελβετία. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν μουσικό θρύλο και ένα πρότυπο». Με αυτή την ανακοίνωση έγινε γνωστός ο θάνατος της τραγουδίστριας θρύλου στις 24 Μαΐου.

Νόνικα Γαληνέα

Νόνικα Γαληνέα: Η κηδεία και το γράμμα με τις τελευταίες επιθυμίες της

Μία από τις πιο αρχοντικές παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό θέατρο, η Νόνικα Γαληνέα, έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιουνίου 2023. Ήταν 84 ετών.

Γιάννης Φλωρινιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης | ΣΚΑΪ

Ο δημοφιλής show man έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουνίου, ύστερα από μια σύντομη νοσηλεία με πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ήταν 76 ετών.

Γιάννης Μαρκόπουλος

Πέθανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, στις 10 Ιουνίου.

Treat Williams

sok-sto-xoligount-nekros-se-troxaio-agapimenos-ithopoios.jpg

Tραγικό θάνατο βρήκε ο δημοφιλής ηθοποιός στις 12 Ιουνίου οδηγώντας τη μηχανή του. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο 71χρονος ηθοποιός κοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο του "έκοψε" τον δρόμο, πάνω σε μια στροφή, κοντά στο Ντόρσετ του Βερμόντ.

Alan Arkin

Tony Winner Alan Arkin Passes Away at 89 | Playbill
O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του στο Carlslab της Καλιφόρνια στις 29 Ιουνίου. Ήταν 89 ετών.

Γιώτα Γιάννα

Γιώτα Γιάννα: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια με τη φυσαρμόνικα

Η Παναγιώτα Γιαννέλου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Γιώτας Γιάννα έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιουλίου βυθίζο΄ντας σε θλίψη τους αμέτρητους θαυμαστές της.

Tony Bennett

Tony Bennett | Spotify

Ο Tony Bennett, ο οποίος είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016, πέθανε σε ηλικία 96 ετών. O θρυλικός ερμηνευτής με την αισθαντική φωνή άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, Νέα Υόρκη την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του στο ABC.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη | Marie Claire | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε απο΄ τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στις 24 Ιουλίου, μια γυναίκα που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη φιλανθρωπία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το διάστημα πριν από αυτή την ημερομηνία, η κυ΄ρια Βαρδινογιάννη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Sinead O' Connor

Πέθανε η Sinéad O' Connor ενάμιση χρόνο μετά την αυτοκτονία του γιου της

Στις 26 Ιουλίου, η θρυλική, ιρλανδή τραγουδίστρια Sinéad O' Connor έφυγε από τη ζωή, ακολουθω΄ντας τον γιο της, τον χαμό του οποίου δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει. Ήταν μόλις 56 ετών και είχε περάσει πάρα πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια.

Michael Gambon

Harry Potter Star Sir Michael Gambon Dies Aged 82

Albus Dumbledore, o θρυλικός καθηγητής του Hogwarts. O sir Michael Gambon που τον είχε ζωντανέχει τόσα χρο΄νια έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια, όμως η μαγεία του θα ζει για πάντα. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ηθοποιός «έφυγε» στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό εξαιτίας πνευμονίας με την οποία είχε διαγνωστεί.

Γιάννης Ιωαννίδης

Θρήνος για τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη - Τα δημόσια «αντίο» του Νίκου Γκάλη και του Βασίλη Κικίλια

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, θρυλικός προπονητής μπάσκετ στις ομάδες του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στις 4 Οκτωβρίου 2023, υποκύπτοντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μαίρη Χρονοπούλου

Μαίρη Χρονοπούλου: Αγνώριστη σε ηλικία 21 ετών στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση - Σπάνια φωτογραφία - InStyle

Η θρυλική «ντάμα» του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της 6ης Οκτωβρίου υποκύπτοντας, τελικά, στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε μέσα στο σπίτι της πριν από δυο μέρες. Ήταν 90 ετών και η ευχή της ήταν... να μη γεράσει πολύ΄.

Αίας Μανθόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος | LiFO

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού, νοσηλεύτηκε μερικές μέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου, λίγο πριν γιορτάσει τα 61α γενέθλιά του.

Ματούλα (Διαμάντω Κουτροπούλου)

Ματούλα του Κολωνακίου: «Ήταν περίπου 7 μέρες νεκρή - Πήγε γείτονας γιατί μύριζε το διαμέρισμά της» αποκαλύπτει φίλος της

Η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου, ωστόσο πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει αναφέρουν πως το «είδωλο» της νυχτερινής ζωής της Αθήνας της δεκαετίας του '70 είχε φύγει από τη ζωή επτά ημέρες πριν.

Matthew Perry

Matthew Perry, Emmy-nominated 'Friends' star, dies at 54: Reports , Friends, Matthew Perry, Chandler Bing, death, reason, found dead, dies, hollywood latest news

O αγαπημένος Chandler από τα τηλεοπτικά Φιλαράκια βρέθηκε νεκρός μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου. Ήταν μόλις 54 ετών και πάλευε επί χρόνια με τους δαίμονές του, τους οποίους έδειχνε να είχε νικήσει! Σύμφωνα με την έκθεση της νεκροψίας του (δύο μήνες), ο θάνατός του οφειλόταν σε «οξεία αποτελέσματα της κεταμίνης» και ο τρόπος είναι τυχαίος πνιγμός.

Κάτια Νικολαΐδου

Πέθανε η Κάτια Νικολαΐδου - Συγκινεί η τελευταία της ανάρτηση

Ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή στις 8 Νοεμβρίου. Ήταν 58 ετών.

Ryan O' Neal

Farrah Fawcett never wanted to be buried with Ryan O'Neal — and their son didn't go to his funeral

O γνωστός ηθοποιός (και γόης) του Χόλιγουντ έφυγε από τη ζωή στις 8 Δεκεμβρίου σε ηλικία 82 ετών έχοντας αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων λευχαιμία, καρκίνο προστάτη και καρδιομυοπάθεια.

Σπύρος Φωκάς

Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς σε ηλικία 86 ετών

Ύστερα από ταλαιπωρία χρόνων με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο αγαπημένος ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 86 ετών.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος μέσα από 5 εμβληματικούς ρόλους... - Athinorama.gr

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου σε ηλικία 85 ετών.

Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς: Όταν τραγούδησε με την «πεταλούδα» στο χέρι για να «μην απογοητεύσει το κοινό» | in.gr

Ύστερα από μεγάλη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, λίγο μετά τα 70ά γενέθλιά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.12.2023 - 20:04