Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος

17.10.2023
Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος
Photo: NDP Photo Agency
Τελικά δεν τα κατάφερε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τις τελευταίες μέρες και έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα 61α γενέθλιά του.

Η είδηση ότι ο Αίας Μανθόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο αναστάτωσε συγγενείς, γνωστούς, φίλους και θαυμαστές του ηθοποιού, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μερική απόφραξη καρωτίδων του.

Τα τελευταία 24ωρα ο ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά του Mega, Δυο Ξένοι, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Αττικόν" όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αίας Μανθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά και υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου Κάρολος Κουν. Θεία του ήταν η σπουδαία Ειρήνη Παππά καθώς ήταν γιος της αδελφής της, Ευαγγελίας.

Εκτός από τους Δύο Ξένους, ο ηθοποιός είχε εμφανιστεί, ακόμα, στις σειρές Απαράδεκτοι, Κωνσταντίνου και Ελένης, Λίφτινγκ και Κόκκινος Κύκλος. Συνολικά είχε συμμετάσχει σε πάνω από 30 τηλεοπτικές παραγωγές, ωστόσο σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν στο Έθνος είχε εξομολογηθεί πως στους Δυο Ξένους είχε περάσει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

Πριν από κάποια χρόνια είχε αποφασίσει να απέχει από το θέαμα, με την εξαίρεση του θεάτρου, στο οποίο πραγματοποίησε λίγες εμφανίσεις. Στο μεταξύ ξεκίνησε να ασχολείται και με τα ξενοδοχειακά, δημιουργώντας έναν ξενώνα στη Ρουμανία μαζί με τη σύντροφό του, Στέλλα Τσιάτσιου με την οποία απέκτησε δυο παιδιά.

Ο Μανθόπουλος έχει ακόμη έναν γιο, με την πρώην σύντροφό του Δέσποινα Παπαθανασίου με την οποία, όμως ενεπλάκησαν σε πολύ σοβαρή διακαστική διαμάχη για την επιμέλεια του γιου τους, που τελικά του έκανε κακό και σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος είχε επιστρέψει στην Αθήνα, πέρασε μάλιστα μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, καθώς ένα σκυλί του είχε επιτεθεί και τον είχε δαγκώσει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 2019 στο «Κόκκινο Ποτάμι» του πρώτου ξαδέλφου του Μανούσου Μανουσάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.10.2023 - 16:57