6 διάσημοι για τους οποίους ίσως δεν ήξερες ότι είναι υιοθετημένοι

16.12.2023
6 διάσημοι για τους οποίους ίσως δεν ήξερες ότι είναι υιοθετημένοι
Η υιοθεσία δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε για τα παιδιά, αλλά ούτε και για τους θετούς γονείς, όμως είναι μία σπουδαία υπόθεση που θέλει μεγαλείο ψυχής και πολλή πολλή αγάπη, όπως άλλωστε και η μητρότητα και η πατρότητα έτσι κι αλλιώς!

Η υιοθεσία πια δεν είναι ταμπού ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων που επιλέγουν συνειδητά να υιοθετήσουν κάποιο παιδί αντί, ή πριν κάνουν ένα δικό τους, βιολογικό. Ακόμη και στη χώρα μας όπου, δυστυχώς, η διαδικασία υιοθεσίας, ακόμη, παραμένει μια ιδιαίτερα περίπλοκη και χρονοβόρα υπόθεση.

Ιδού περιπτώσεις διασήμων που είναι υιοθετημένοι και ίσως δεν το γνώριζες.

Τρεις διαφορετικές "κατηγορίες" μητέρας που, τελικά, είναι το ίδιο και το αυτό

Steve Jobs

{https://www.instagram.com/p/CPN0p-Pn40i/}

Ο Steve Jobs γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από Σύριο πατέρα και Γερμανοαμερικανίδα μητέρα. Το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του ήταν Abdul Lateef Jandali. Η μητέρα του, Joanne Carole Schieble – της οποίας οι γονείς ήταν αντίθετοι με τη γέννηση του παιδιού - διάλεξε αρχικά ένα θετό ζευγάρι για υιοθεσία, το οποίο αργότερα άλλαξε γνώμη και το μωρό δόθηκε στον Paul και την Clara Jobs, μια απλή οικογένεια που το μεγάλωσε και κατάφερε να πληρώσει για την κολεγιακή εκπαίδευση του αγοριού.

Marilyn Monroe

{https://www.instagram.com/p/C0AmrPttbjo/?img_index=1}

Το όνομα της μητέρας της Marilyn Monroe ήταν Gladys και σύμφωνα με αναφορές δεν ήταν προετοιμασμένη για παιδί, τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά. Παρόλα αυτά, η παιδική ηλικία της Monroe ήταν αρκετά σταθερή. Αργότερα, η Gladys έδωσε την κόρη της στους θετούς γονείς Albert και Ida Bolender και στη συνέχεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά της.

Marilyn Monroe: Η άγνωστη αδελφή της και η συγκινητική πρώτη συνάντηση τους

Jack Nicholson

{https://www.instagram.com/p/lz8kA-C7EE/}

Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Jack Nicholson πίστευε ότι η μητέρα του, June, ήταν η αδερφή του. Η June ήταν μόλις 18 όταν γεννήθηκε ο Jack και για να αποφευχθεί η ντροπή, η μητέρα της, Ethel May μεγάλωσε τον Νicholson ως δικό της γιο ενώ στην πραγματικότητα ήταν εγγονός της.

Jamie Foxx

{https://www.instagram.com/p/C0zU4Jqp-j0/}

Ο Jamie Foxx θυμάται τα παιδικά του χρόνια ως ασταθή και επώδυνα. Λέει ότι τον υιοθέτησαν οι παππούδες του επειδή η μητέρα του δεν ήταν αρκετά υπεύθυνη για να είναι καλός γονιός. Ο πατέρας του επίσης δεν ήταν παρών συχνά, αλλά τίποτα από αυτά δεν επηρέασε τον Foxx και κατάφερε να γίνει καλός πατέρας.

Frances McDormand

{https://www.instagram.com/p/BgAiM9Fgb6q/}

Η McDormand υιοθετήθηκε όταν ήταν ενάμιση έτους από τους Noreen και Vernon McDormand. Η θετή μητέρα της ήταν νοσοκόμα και ο θετός πατέρας της, πάστορας. Και οι δύο δεν είχαν βιολογικά παιδιά.

John Lennon

{https://www.instagram.com/p/CyT_5_mLo1J/}

Ο John Lennon μεγάλωσε με τη θεία του, Mimi. Τον υιοθέτησε από τη μητέρα του, Julia Lennon. Η θεία του αποτέλεσε ένα αυστηρό πρότυπο για τον νεαρό Lennon.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.12.2023 - 14:05