Marilyn Monroe: Η άγνωστη αδελφή της και η συγκινητική πρώτη συνάντηση τους

Marilyn Monroe: Η άγνωστη αδελφή της και η συγκινητική πρώτη συνάντηση τους
Oι περισσότεροι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι η Marilyn Monroe είχε μια ετεροθαλή αδερφή, όμως είχε και την έλεγαν Berniece Baker Miracle.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1944 και ο εξαιρετικός δεσμός τους αποτυπώνεται υπέροχα στα απομνημονεύματα της Berniece, «My Sister Marilyn: A Memoir of Marilyn Monroe». Ας πάρουμε όμως μια γεύση από τη συγκινητική ιστορία αυτών των δύο αδερφών.

Η Berniece Baker Miracle, γεννημένη στις 30 Ιουλίου 1919, είχε μια ταραχώδη παιδική ηλικία. Οι γονείς της, Gladys Pearl Monroe και Jasper Newton «Jap» Baker, χώρισαν όταν εκείνη ήταν παιδί. Η Berniece και ο αδελφός της Robert οδηγήθηκαν από τον πατέρα τους στο Κεντάκι, μακριά από τη μητέρα τους. Δυστυχώς, ο Robert πέθανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, αφήνοντας την Berniece με αναπάντητα ερωτήματα για την οικογένειά της.

Το 1938, όταν η Berniece ήταν 19 ετών, ο κόσμος της άλλαξε με ένα γράμμα από την μητέρα της, Gladys. Η επιστολή αποκάλυψε ένα μυστικό που της άλλαξε τη ζωή: η Berniece είχε μια 12χρονη αδερφή, τη Norma Jeane (η οποία μια μέρα θα γινόταν η εμβληματική Marilyn Monroe). Αυτή η αποκάλυψη πυροδότησε την επιθυμία και στις δύο αδερφές να συναντηθούν και να γνωριστούν.

Το 1944 έγινε τελικά η συνάντηση. Η Norma Jeane, που δεν είναι ακόμη γνωστή ως Marilyn Monroe, ταξίδεψε στο Ντιτρόιτ για να συναντήσει την Berniece και τον σύζυγό της, Paris. Αρχικά ήταν νευρικές για την πρώτη γνωριμία τους, αλλά μόλις συναντήθηκαν, ήταν σαν να γνωρίζονταν χρόνια. Και οι δύο αδερφές εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική τους ομοιότητα και τον άμεσο δεσμό που σχηματίστηκε.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μη τη γνωρίσω. Κανένας από τους επιβάτες δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτήν: ψηλή, τόσο όμορφη και φρέσκια και φορώντας αυτό που είχε περιγράψει, ένα μάλλινο κοστούμι και ένα καπέλο με σχήμα καρδιάς στο χείλος».

Παρά την άνοδο της Marilyn, όπως έγινε το καλλιτεχνικό της όνομα το 1946, οι αδερφές παρέμειναν κοντά. Εκμυστηρεύτηκαν μυστικά η μια στην άλλην σε δύσκολες στιγμές, με την Berniece να επισκέπτεται τη Marilyn στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της εγχείρησής της. Ο αδελφικός τους δεσμός ήταν άρρηκτος.

{https://www.youtube.com/watch?v=tep4zOJgJLA&ab_channel=MarilynMonroeRareFootage}

Μάλιστα όταν ο γάμος της Marilyn με τον Arthur Miller αντιμετώπισε δυσκολίες, η ηθοποιός συνάντησε την ετεροθαλή αδερφή της για μια συνομιλία από καρδιάς.

Τελικά, η Marilyn Monroe πέθανε με τραγικό τρόπο στις 4 Αυγούστου 1962, σε ηλικία 36 ετών. Η Berniece έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της κηδείας της αδερφής της. Ενώ ο θάνατος της Μarilyn κρίθηκε επίσημα ως αυτοκτονία, η Berniece πίστευε ότι θα μπορούσε να ήταν ατύχημα, καθώς της είχε μιλήσει πρόσφατα και γνώριζε για τα μελλοντικά της σχέδια. Η Monroe άφησε στη Miracle 10.000 δολάρια στην τελευταία της διαθήκη.

Η Berniece και η κόρη της, Mona Rae, αποφάσισαν να πουν τη δική τους ιστορία της Marilyn, στα συγκινητικά απομνημονεύματα του 1994, «My Sister Marilyn: A Memoir of Marilyn Monroe». Παρά τους πολλούς άλλους που προσπάθησαν κατά καιρούς να αφηγηθούν την ιστορία της Marilyn, η Berniece ήθελε να διασφαλίσει ότι η κληρονομιά της αδερφής της θα απεικονιζόταν αληθινά και με αγάπη.

Η Berniece πέθανε το 2014, 52 χρόνια μετά την ετεροθαλή αδερφή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2023 - 08:58