Μαίρη Χρονοπούλου: Η συγκινητική αφιέρωση του πρώην συντρόφου της, η άγνωστη δωρεά και η κηδεία

06.10.2023
Ο Νίκος Σταγόπουλος και η Μαίρη Χρονοπούλου το 2021
Ο Νίκος Σταγόπουλος και η Μαίρη Χρονοπούλου το 2021 Photo: NDP Photo Agency
Μια πολύ συγκινητική στιγμή με πρωταγωνιστή τον επί χρόνια σύντροφο της Μαίρης Χρονοπούλου, Νίκο Σταγόπουλο.

Η Μαίρη Χρονοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής υποκύπτοντας, τελικά, στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε μέσα στο σπίτι της πριν από δυο μέρες. Ήταν 90 ετών και σήμερα όλη η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό της τελευταίας μεγάλης σταρ μιας εποχής που φεύγει οριστικά!

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος του Στούντιο 4 της ΕΡΤ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι σήμερα απο΄ την είδηση και ενημε΄ρωσαν τον κοινό από την αρχή ότι όλη η εκπομπή θα ήταν αφιερωμένη σ' εκείνη σήμερα.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ήταν ένας από τους ανθρώπους που μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή και αποκάλυψε ότι η Μαίρη Χρονοπούλου δώρισε το σπίτι όπου έμενε και ακόμη ένα διαμέρισμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί έλεγε χαρακτηριστικά πως «δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα, δεν θέλω να φύγω και να έχω το παραμικρό στην ιδιοκτησία μου».

«Είναι κάτι πολύ περισσότερο από “δώρισε το σπίτι της”» είπε αρχικά ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα του είχε πει στην πρώτη τους συνάντηση, όταν ήθελε να δωρίσει όλα τα χρήματά της στο «Χαμόγελο».

Μαίρη Χρονοπούλου: Η ξεχωριστή σχέση με τον Νίκο Κούρκουλο και η ταινία που άλλαξε την καριέρα της

«Η σχέση μας με την Μαίρη Χρονοπούλου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Με κάλεσε να πάμε για φαγητό και μου είπε ότι ήθελε να δώσει 2 εκατ. δραχμές. Λυπάμαι που το λέω, δεν θα ήθελε, αλλά τώρα είναι η στιγμή να πούμε κάποια πράγματα, που είναι πολύ σημαντικά… Η Μαίρη Χρονοπούλου λάτρευε τα παιδιά. Σε εκείνο το ραντεβού, μιλήσαμε και ξαφνικά διαπιστώνω ότι η γυναίκα αυτή δεν θα είχε τη δυνατότητα να επιβιώσει, αν μας έδινε αυτά τα χρήματα. Την παρακάλεσα να δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσό για να μπορεί κι εκείνη να επιβιώσει, γιατί θα έδινε όλα τα χρήματα στο “Χαμόγελο”».

Έκτοτε, όπως λέει, «γίναμε φίλοι μίας άλλης διάστασης, δυο φίλοι που μας ένωναν τα παιδιά. Μετά από κάποια χρόνια, μας ενημέρωσε ότι ήθελε να γράψει το σπίτι της κι ακόμα ένα διαμέρισμα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Το σπίτι της ήθελε να παραμείνει ως έχει, όπως και θα γίνει. H τελευταία συνάντηση που είχαμε ήταν με τα παιδιά και τους φίλους, στα τελευταία της γενέθλια…» είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «θέλω να κρατήσω την Μαίρη στην καρδιά μου».

Τεράστια, όμως, ήταν η συγκίνηση όταν στην εκπομπή μίλησε τηλεφωνικά ο Νίκος Σταγόπουλος, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών σύντροφος της Μαίρης Χρονοπούλου και με τον οποίο είχαν διατηρήσει πολύ φιλικές σχέσεις.

Με τρεμάμενη φωνή, ο ηθοποιός ζήτησε αρχικά συγνώμη από τις άλλες εκπομπές στις οποίες δεν εμφανίστηκε παρότι τον ζήτησαν όλες ενώ με τρεμάμενη φωνή αποκάλυψε τι του είχε ζητήσει εκείνη να κάνει όταν ερχόταν «αυτή η στιγμή».

Η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου κοριτσάκια: Η σπάνια φωτογραφία από τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα

«Με είχε παρακαλέσει όταν θα έρθει αυτή η στιγμή να της βάλω ένα τραγούδι» είπε ο Νίκος Σταγόπουλος και ζήτησε το τραγούδι «Έρωτας αρχάγγελος» το οποίο ακόυσαμε σττον αέρα εκπομπής με τον ίδιο να μην μπορει να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Όσο για την κηδεία της μεγάλης ηθοποιού; Μιλώντας στο TLIFE, o Σπύρος Μπιμπιλας δήλωσε πως δεν νομίζει ότι θα γίνει κηδεία. «Δεν ήθελε. Τουλάχιστον από όσο μας είχε πει. Έχει αφήσει τις επιθυμίες της γραπτώς. Νομίζω δεν θα γίνει κηδεία». Θα μάθουμε!

Η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου είχε μιλήσει σχετικά σε παλιότερη συνέντευξη: «Δε θέλω να γίνει κηδεία, θέλω να σκορπιστεί η τέφρα μου σε κάποια θάλασσα και ποτέ, κανείς να μη μάθει που θα είναι αυτό. Η μετάβαση στον άλλο κόσμο είναι σπουδαίο πράγμα. Θέλω η μετάβασή μου στον άλλο κόσμο να γίνει λιτά και ταπεινά».

Τελευταία τροποποίηση στις 06.10.2023 - 23:48