Μαίρη Χρονοπούλου: Η ξεχωριστή σχέση με τον Νίκο Κούρκουλο και η ταινία που άλλαξε την καριέρα της

06.10.2023
Μαίρη Χρονοπούλου: Η ξεχωριστή σχέση με τον Νίκο Κούρκουλο και η ταινία που άλλαξε την καριέρα της
Η είδηση για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου είναι ακόμη νωπή και ανάμεσα στα «αντίο», τα δάκρυα, τις αναμνήσεις και τη συγκίνηση για την τεράστια απώλεια, θυμόμαστε μια πολύ ξεχωριστή σχέση στη ζωή της καθώς την «ώρα μηδέν» για την καριέρα της όπως την περιέγραψε η ίδια η σπουδαία πρωταγωνίστρια.

Η Μαίρη Χρονοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής υποκύπτοντας, τελικά, στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε μέσα στο σπίτι της πριν από δυο μέρες. Ήταν 90 ετών και η ευχή της ήταν... να μη γεράσει πολύ! «Σιχαίνομαι τα γεράματα» έλεγε η θρυλική πρωταγωνίστρια η οποία προερχόταν, όπως αποκάλυψε η ίδια, από οικογένεια... αιωνόβιων!

Και ενώ τα social media γεμίζουν με αφιερώματα και αποχαιρετισμούς σε ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου εμείς στεκόμαστε στη σχέση που είχε με έναν από τους πολλούς σπουδαίους συμπρωταγωνιστές της και μύθο στον χώρο της υποκριτικής, συνάμα.

Ο λόγος για τον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο, ο οποίος, όπως παραδέχτηκαν αμφότεροι σε αντίστοιχες συνεντεύξεις τους, λειτουργούσε ανέκαθεν ως «προστάτης» της απέναντι στα πάντα και στους πάντες.

"Ο Νίκος Κούρκουλος είχε παίξει ξύλο για εμένα" (βίντεο)

«Με τον Νίκο γνωριστήκαμε όταν εκείνος ήταν στην δραματική σχολή και εγώ στο χορού αρχαίου δράματος. Όταν έφυγε κλείναμε 52 χρόνια φιλίας. Από παιδιά. Αυτό μετράει για εμένα. Ο Νίκος ήταν για εμένα -το χει δηλώσει και ο ίδιος- ο προστάτης μου. Στα προσωπικά μου, στα οικονομικά μου, στα επαγγελματικά μου, στα ερωτικά μου. Ήταν ο αδελφός που δεν είχα και ήμουν η αδελφή που δεν είχε. Εκείνος έτρεχε πάντα για εμένα. Έχει τραβήξει… δεν μου έδινε συμβουλές. Έτρεχε να με βγάλει από τους μπελάδες πάντα… 3:30 η ώρα τη νύχτα του έλεγα με χτυπάει ο γκόμενος και έτρεχε με τις πυτζάμες να με γλιτώσει. Και έδερνε τον γκόμενο! Τον αγαπούσα τον Νίκο. Ήξερα τα πάντα για κείνον και εκείνος τα πάντα για εμένα. Ο Νίκος ήταν αρσενικό, δεν είχε ανάγκη όλες αυτές τις επιβεβαιώσεις που χρειάζονται οι άντρες. Ήταν όμορφος, ταλαντούχος, επιβεβαιωμένος. Τα είχε όλα», είχε πει ο Μαίρη Χρονοπούλου σε συνέντευξη με αφορμή κάποια επέτειο από τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού ενώ τα ίδια περίπου είχε μεταφέρει και ο ίδιος.

«Προστατευόμενή» του ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, με την οποία ουδέποτε είχαν ερωτική σχέση, ενώ κάποια στιγμή σχεδόν συγγένεψαν αφού εκείνη βάπτισε τον γιο του Άκλη!

{https://www.instagram.com/p/CZWW8WnAs4R/}

Η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου κοριτσάκια: Η σπάνια φωτογραφία από τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα

{https://www.instagram.com/p/CKESPv2JubT/}

Σε άλλη συνέντευξή της, η Μαίρη Χρονοπου΄λου είχε παραδεχτεί πως η ταινία «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» ήταν εκείνη που οριοθέτησε την αλλαγή στην καριέρα της. Και τι ταινία, πραγματικά! Η ίδια η πρωταγωνίστρια, βέβαια, αποκάλυψε πως αντίθετα σε ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι, στην πραγματική της ζωή δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον χαρακτήρα που ενσάρκωνε στην ταινία.

«Αυτό που άλλαξε την καριέρα μου ήταν το "Μια Κυρία στα Μπουζούκια". Η απήχηση που είχε το κομμάτι "Του Αγοριού Απέναντι" δεν έχει ξαναγίνει. Εμβληματικό άσμα. Είχα αυτοσχεδιάσει εκείνη την ώρα, δεν ήταν τίποτα χορογραφημένο. Ο τύπος αυτής της με σημάδεψε, ενώ δεν είμαι έτσι σαν γυναίκα. Πολλοί νόμιζαν ότι έπαιζα τον εαυτό μου. Τρίχες, μπλόφα, μούφα. Απλώς είχα τους γενετικούς αδένες και την προσωπικότητα να επιβάλω αυτό τον τύπο. Εγώ ήμουν τελείως άλλος άνθρωπος, απολύτως πιο ευάλωτη και απολύτως πιο συναισθηματική. Είχα ανάγκη από το άγγιγμα της ψυχής και το άγγιγμα της καρδιάς. Αλλά δεν το έδειχνα, το κράταγα για μένα», είχε ομολογήσει σε παλιότερη συνέντευξη στο περιοδικό DownTown!

{https://www.instagram.com/p/CSEdqH6A975/}

Τελευταία τροποποίηση στις 06.10.2023 - 16:28