Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι που έδωσαν το "παρών" στην κηδεία του

16.01.2023
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι που έδωσαν το "παρών" στην κηδεία του
Photo: NDP Photo Agency
Εκπρόσωποι από 11 βασικούς οίκους της Ευρώπης έφτασαν στην Αθήνα και παραβρέθηκαν στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων που τελέστηκε σήμερα, 16/1/2023. Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου, σε ηλικία 82 ετών. Ιδού μια εικόνα από τους γαλαζοαίματους που τίμησαν με την παρουσία τους τον εκλιπόντα και την οικογένειά του.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ήρθε χωρίς τη σύζυγό του, Charlene, ούτε τις αδελφές του, Carolina και Stephanie.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου βρέθηκαν επίσης στην Αθήνα.

Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας με τη σύζυγό του, Μέτε Μαρίτ τίμησαν επίσης την τέως βασιλική οικογένεια με την παρουσία τους στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

Παρόντες και ο Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος, με τη σύζυγό του, Μαρία Τερέζα Μέστρε-Μπατίστα-Φάλια

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αδελφή της Άννας Μαρίας, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την κηδεία του γαμπρού της.

Το ίδιο και οι γιοι της, διάδοχος Φρειδερίκος και πρίγκιπας Ιωακείμ, οι οποίοι, όμως ήρθαν χωρίς τις συζύγους τους, εν μέσω "θερμών επεισοδίων" μεταξύ τους και της βασίλισσας στο παλάτι!

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας αγαπούν πολύ τη χώρα μας και την επισκέπτονται πολύ συχνά.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, πρώτος ξάδελφος των παιδιών του Κωνσταντίνου και η σύζυγός του, βασίλισσα Λετίθια βρέθηκαν, επίσης στην κηδεία του θείου τους.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στη Μητρόπολη μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Χουάν Κάρλος, στην πρώτη φορά που έμφανίζονται μαζί εδώ και τρία χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο Χουάν Κάρλος ζει τα τελευταία χρόνια στο Αμπού Ντάμπι όπου έχει αυτοεξοριστεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα του σχετικά με οικονομικές και...συζυγικές "ατασθαλίες".

Και η πριγκίπισσα Ειρήνη, η άλλη αδελφή του Κωνσταντίνου με την οικογένειά της, φτάνουν στην εκκλησία.

Τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η αδελφή του βασιλιά Καρόλου, στον οποίο το πρωτόκολο απαγορεύει να βρεθεί σε κηδεία μη εν ενεργεία βασιλιά, πριγκίπισσα Άννα. Οι φήμες που ήθελαν τον πρίγκιπα της Ουαλλίας, William, ο οποίος είναι βαφτισιμιός του εκλιπόντος και νονός του πρωτότοκου του Παύλου και της Marie Chantal, δεν επιβεβαιώθηκαν, με τη θεωρία να θέλει τη βρετανική βασιλική οικογένεια να μην είδε ποτέ με καλό μάτι τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τη μοναρχία, γενικότερα, αλλά και του γονείς του πρίγκιπα Φίλιππου, ειδικότερα. . Θυμίζουμε για την ιστορία πως η βασίλισσα Ελισάβετ ουδέποτε είχε έρθει στην Ελλάδα.

Παρόντες και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η σύζυγός του, βασίλισσα Σύλβια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.02.2023 - 14:46