Πέθανε στα 56 της χρόνια από καρκίνο του μαστού η Tatjana Patitz, θρυλικό μοντέλο των 90s και μούσα του Peter Lindberg

11.01.2023
Πέθανε στα 56 της χρόνια από καρκίνο του μαστού η Tatjana Patitz, θρυλικό μοντέλο των 90s και μούσα του Peter Lindberg
Η είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει σοκ και βαθιά θλίψη στον κόσμο της μόδας. Όπως επιβεβαίωσε και ο ατζέντης της στη Νέα Υόρκη, η Tatjana Patitz δεν είναι πια μαζί μας.

Πρόκειται για ένα από τα πανέμορφα κορίτσια που στα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές εκείνης του '90 καθιέρωσαν τον όρο "super model". Η εξωπραγματική, κάπως θλιμένη, ομορφιά της την έκανε ξεχωριστή ενώ θα τη θυμόμαστε πάντα αγκαλιά με τις Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford και Christy Turlington, ή χορεύοντας μαζί τους και τον George Michael στο θρυλικό βίντεο κλιπ του Freedom του.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή πρώτη η Vogue με την παρακάτω ανάρτηση, όπου αποκαλύπτει ως αιτία θανάτου της τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, γεγονός που αργότερα επιβεβαίσε και ο ατζέντης της.

Μεγάλη της αδυναμία ο γιος της, Joah Johnson, o οποίος είναι 19 χρονών. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα, η πάντα χαμηλών τόνων καλλονή είχε εκμυστηρευτεί ότι ο γιος της είναι η πηγή της ευτυχίας της στη ζωή.

Η Patitz, η οποία ήταν χορτοφάγος, μοιραζόταν και τη φιλοσοφία της για τη ζωή και τον χρόνο που περνά ειδικά σε έναν χώρο όπως ο δικός της. "Είμαι περήφανη για τις ρυτίδες μου", έλεγε. "Δούλεψα σκληρά για την καθεμιά από αυτές και μου ανήκουν. Είναι πολύ όμορφο να μεγαλώνεις. Γίνεσαι πιο σοφός και πιο ώριμος. Για μένα, το να χαρίσεις ή να αλλάξεις αυτό το δώρο δεν υφίσταται ως επιλογή", συνέχιζε, τονίζοντας πως "ομορφιά σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος και να είσαι εκεί για τους άλλους". "Κατά τη γνώμη μου, η ομορφιά δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εικόνα του ανθρώπου αλλά με όλα όσα τον συνθέτουν", υποστήριζε.