Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής Tony Bennett στα 96 του χρόνια

21.07.2023
Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής Tony Bennett στα 96 του χρόνια
Ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της φουρνιάς τους, ίσως ο τελευταίος! H σαγηνευτική φωνή του Tony Bennett σίγησε για πάντα στις 21 Ιουλίου του 2023.

Η είδηση κάνει αυτή τη στιγμή τον γύρο του διαδικτύου. Ο Tony Bennett, ο οποίος είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016, πέθανε σε ηλικία 96 ετών. O θρυλικός ερμηνευτής με την αισθαντική φωνή άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, Νέα Υόρκη την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του στο ABC.

Οι μεγαλύτεροι μεγάλωσαν μαζί του ενώ οι νεότεροι τον έμαθαν μέσα από την παγκόσμια περιοδεία και τη συνεργασία που έκανε το 2014 και το 2015 με τη Lady Gaga.

{https://www.instagram.com/p/CupYp-aguqY/}

Γεννημένος ως Anthony Dominick Benedetto στο Queens στη Νέα Υόρκη, ο Bennett αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς την απίστευτη ικανότητά του να ερμηνεύει με την ίδια επιτυχία pop και jazz σκοπούς και η καριέρα του εκτινάχτηκε το 1949 όταν ο Bob Hope τον πήρε μαζί του σε περιοδεία, και αυτό έγινε αφού είχε υπηρετήσει τη θητεία του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέσα της δεκαατίας του '50 ο Bennett υπέγραψε με την Columbia Records και οι επιτυχίες άρχισαν να καταγράφονται: "Because of You," "Cold, Cold Heart, "Rags to Riches" and "Stranger in Paradise."

Το 1962 ήρθε το τραγούδι που θα γινόταν το σήμα κατατεθέν του. Το "I Left My Heart in San Francisco" έφτασε μόνο μέχρι το Νο 19 στο Billboard Hot 100 αλλά του χάρισε δύο βραβεία Grammy, ένα εκ των οποίων για τον Δίσκο της Χρονιάς.

{https://www.youtube.com/watch?v=r6DUwMnDxEs&ab_channel=tonybennettVEVO}

Στη δεκαετία του '70 η καριέρα του έφθινε όμως κατάφερε με τη βοήθεια των παιδιω΄ν του που λειτούργησαν ως ατζέντηδες και παραγωγοί του να την αναστήσει ξανά με κορυφαία στιγμή το άλμπουμ του "Tony Bennett: MTV Unplugged" (από όπου και η ερμηνεία πιο πα΄νω) να φτάνει μέχρι τα βραβεία Grammy του 1995.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Susan και τα τέσσερα παιδιά του από προηγούμενους γάμους, τους γιους του, Danny και Dae και τις κόρες Joanna και Antonia.

{https://www.instagram.com/p/CtwarwmOj9d/}

Τελευταία τροποποίηση στις 21.07.2023 - 16:38