Σπύρος Φωκάς: H Finos Film τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο

10.11.2023
Σπύρος Φωκάς: H Finos Film τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο
Η είδηση για τον θάνατο του Σπύρου Φωκά κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός ο οποίος είχε κάνει και μία πολύ σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 85 ετών, έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από σοβαρά προβλήματα υγείας, τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των αναρτήσεων που έχουν αφιερωθεί στη μνήμη του, ξεχωρίζουμε αυτή της Finos Film που συγκέντρωσε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές των ταινιών που έκανε υπό τη σκέπη της στη οποία διαβάζουμε και μία ρήση του εκλειπόντος σχετικά με το επάγγελμα που αγαπούσε τόσο πολύ. «Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους», είχε πει ο Σπύρος Φωκάς για τον οποίο αυτοί ο τίτλοι, μόλις έπεσαν!

«Σήμερα το πρωί πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι, ο Αλέν Ντελόν και ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες "Εγωισμός" και "Στεφανία" αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη», διαβάζουμε στη λεζάντα η οποία καταλήγει σε ένα «αντίο» μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

{https://twitter.com/FinosFilm/status/1722939263350653060}
Τελευταία τροποποίηση στις 10.11.2023 - 13:54