Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στα 76 του χρόνια

06.06.2023
Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στα 76 του χρόνια
Η είδηση κάνει την τελευταία ώρα τον γύρο του διαδικτύου γεμίζοντας θλίψη τους απανταχού θαυμαστές και φίλους του εκκεντρινού καλλιτέχνη που, πραγματικά, ήταν μοναδικός στο είδος του.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης δεν είναι πια μαζί μας. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουνίου, ύστερα από μια σύντομη νοσηλεία με πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής show man αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021.

{https://www.instagram.com/p/Bzs3AOrCBrd/}

Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στη Φλώρινα από όπου εμπνεύστηκε και για το καλλιτεχνικό του επίθετο.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών και αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Λαύκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και η Ρίτα Σακελλαρίου.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Δείτε για πρώτη φορά το πραγματικό του πρόσωπο δίχως μακιγιάζ και πλαστικές! [Photos]

Την περίοδο 1970-71 ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλεψε σε διάφορα κέντρα, όπου τραγουδούσε και χόρευε, ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανιζόταν έκανε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεχόταν και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον δίσκο «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσός.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZGJjjoRcnCQ}

Υπήρξε παντρεμένος με την Μάχη Φλωρινιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, τον Νίκο και την Άννα με τους οποίους μοιράστηκε επί χρόνια τη σκηνή.

{https://www.instagram.com/p/40hZJ7MYeg/}

Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν και διαδικτυακά τον Γιάννη Φλωρινιώτη και στην ανάρτηση που του αφιε΄ρωσε θυμήθηκε και τη σχέση του με τον Μάνο Χατζιδάκι.

"Τον Γιάννη Φλωρινιώτη τον γνώρισα από τον Μάνο Χατζιδάκι πριν πάρα πολλά χρόνια. Τον συμπαθάθησα πάρα πολύ και τον έβλεπα σε όλα τα μέρη που τραγουδούσε", γράφει ο Ηλίας Ψινάκης και θυμήθηκε την εποχή που έκαναν μία εκπομπή στον Ant1 που λεγόταν FAB5 το 2012. "Τότε μου ζήτησε την βοήθεια μου να του αλλάξουμε το στυλ του. Βεβαίως δέχτηκα αμέσως. Ο Λάτσιος μου είπε ότι αν το κάνω θα με απολύσει. Εγώ βεβαίως το έκανα και αυτός βεβαίως με απέλυσε. Ευτυχώς δηλαδή γιατί το σόου αυτό δεν ήταν καθόλου της αισθητικής μου".

"Καλό ταξίδι Γιάννη μου! Να μου φιλήσεις το Μάνο και να του παίξεις το βίντεοκλιπ που γυρίσαμε… θα γελάσει πάρα πολύ!!! ", γράφει στη συνέχεια

{https://www.instagram.com/p/CtKRUNmt58_/}

Τελευταία τροποποίηση στις 06.06.2023 - 22:59