Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Γιώργος Μιχαλακόπουλος

16.12.2023
Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Με μια μεγάλη απώλεια που καταγράφεται στον χώρο του θεάτρου κλείνει το 2023.

Η είδηση για τον θάνατο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου κάνει τα τελευταία λεπτά τον γύρο του διαδικτύου, γεμίζοντας θλίψη τους απανταχού θαυμαστές, φίλους, συγγενείς και, φυσικά, μαθητές οι οποίοι αποχαιρετούν με οδύνη τον μεγάλο τους δάσκαλο!

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή και ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τα social media ως εξής:

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο.Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών ; μαθαμε την αποχώρηση απο την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου ,αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου ... Το στιγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστει και τον ευγνωμονουμε για την παρακαταθηκη που μας αφήνει.Θερμα συλληπηρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του», γράφει ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

{https://www.instagram.com/p/C06FZItIEqx/}

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Ο δε ρόλος του ως ποιητής Φανφάρας στην ταινία Ξύπνα Βασίλη είναι ένας από τους πιο εμβληματικόυς στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης!

{https://www.youtube.com/watch?v=5Jl9nwucjmE&ab_channel=XristosVlaxos}

Είχε κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

2-1_3.jpg

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του, Αθηνά και την κόρη τους, Ιωάννα.

Ήταν παντρεμένος έχοντας δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Είχε δηλώσει πως ήταν αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.12.2023 - 15:38