Matthew Perry: Η επίσημη αιτία θανάτου του έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σε φίλους και φανς

18.12.2023
Matthew Perry: Η επίσημη αιτία θανάτου του έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σε φίλους και φανς
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο μήνες για να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του Matthew Perry, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Pacific Palisades στην Καλιφόρνια, στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της νεκροψίας του, ο θάνατος του αείμνηστου ηθοποιού οφειλόταν σε «οξεία αποτελέσματα της κεταμίνης» και ο τρόπος είναι τυχαίος πνιγμός. Είχε επίσης ιστορικό στεφανιαίας νόσου, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η New York Post.

Η κεταμίνη είναι νόμιμη στην Καλιφόρνια εάν συνταγογραφηθεί και η έκθεση νεκροψίας του Perry σημείωσε ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης, η οποία μπορεί να συνοδευόταν από συνταγή για το φάρμακο ή θα μπορούσε να το είχε λάβει παράνομα. Οι σημειώσεις της νεκροψίας επισημαίνουν ότι ο Perry είχε 3.540 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο κεταμίνης στην κυκλοφορία του αίματος του.

Sean Penn: «Δεν μου προκάλεσε τρομερή έκπληξη ο θάνατος του Matthew Perry»

Ο παθολόγος Δρ Michael Baden εξήγησε στην The Post: «Ουσιαστικά πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης και είχε περίπου τριπλάσια ποσότητα δοσολογίας στο σύστημά του».

Στην κατοικία του 54χρονου ηθοποιού βρέθηκαν συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά δεν εντοπίστηκαν παράνομα ναρκωτικά ή χαλαρά χάπια. Πάντως ο Perry είχε κόψει τα ναρκωτικά τους τελευταίους 19 μήνες.

Η νεκροψία δεν σημειώνει τα ονόματα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων που βρέθηκαν στην κατοικία, αλλά λέει ότι είχε επίσης βουπρενορφίνη στο σύστημά του, το οποίο ο Baden είπε ότι είναι ένα φάρμακο «που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα ναρκωτικά».

«Τα αποτελέσματά της είναι σαν αυτά της μεθαδόνης και λαμβάνεται από εξαρτημένους, προκειμένου να μη χρειαστεί να πάρουν τα άλλα «κακά» φάρμακα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Pacific Neuroscience Institute, «η θεραπεία με κεταμίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους, του χρόνιου πόνου, των προβλημάτων ναρκωτικών/αλκοόλ και πολλών άλλων».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Perry βρέθηκε βυθισμένος κάτω από το νερό και μπρούμυτα πριν κληθούν οι αρχές και σπεύσουν στο σημείο. Επίσης, δεν υπήρχαν στοιχεία για παράνομη ενέργεια, σύμφωνα με την αναφορά.

Φίλοι και θαυμαστές του ηθοποιού κλείνουν το κεφάλαιο αυτό όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν ήταν όντως «καθαρός» ο Perry, τελικά, ή αν όλα όσα έγραφε στο βιβλίο του όπου περιέγραφε τον αγώνα του με τα ναρκωτικά ήταν απλά «λόγια». Το σίγουρο, πάντως, είναι πως τώρα πια... «ξεκουράστηκε».

Τελευταία τροποποίηση στις 18.12.2023 - 11:49