Πέθανε η θρυλική Tina Turner σε ηλικία 83 ετών

24.05.2023
Πέθανε η θρυλική Tina Turner σε ηλικία 83 ετών
(Photo: Getty Images)
Η γυναίκα θρύλος των τελευταίων 6 δεκαετιών, η πρωτοπόρος της μουσικής σκηνής, η ιέρεια του Rock’n Roll δεν είναι πια μαζί μας. Η μουσική της, όμως, η μοναδική της σκηνική παρουσία, η ενέργεια και η συγκλονιστική φωνή της θα μείνουν πάντα μαζί μας.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της σταρ διαβάζουμε: "Η Tina Turner, η βασίλισσα του Rock’n Roll πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ύστερα από μακρά αρρώστια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη, στην Ελβετία. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν μουσικό θρύλο και ένα πρότυπο".

Στον επίσημο λογαρισμό της στο Instagram διαβάζουμε μια ανάλογη ανακοίνωση.

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Tina Turner. Με τη μουσική της και το απεριόριστο πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τα αστέρια του αύριο. Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει το μεγαλύτερο έργο της: τη μουσική της".

{https://www.instagram.com/p/Csouw_FN68M/}

Η Turner γεννήθηκε ως Anna Mae Bullock στις 26 Νοεμβρίου 1939 και μεγάλωσε στο Nutbush του Τενεσί, όπου μάζευε βαμβάκι με την οικογένειά της ως παιδί. Τραγουδούσε στη χορωδία της εκκλησίας της μικρής πόλης και ως έφηβη μπήκε σιγά σιγά στο συγκρότημα του Ike Turner στο Σεντ Λούις.

Το ταλέντο της φάνηκε πολύ γρήγορα και ο Ike της έδωσε το όνομα Tina Turner - το οποίο πατεντάρισε κιόλας σε περίπτωση που τον άφηνε και ήθελε να την αντικαταστήσει στο σόου του. Γρήγορα όμως έγινε κακοποιητικός και εκείνη είχε καταλήξει πολλές φορές στο νοσοκομείο από το ξύλο που έτρωγε!

gettyimages-74298979.jpg
(Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

"Η σχέση μου με τον Ike καταδικάστηκε τη μέρα που κατάλαβε ότι θα γίνω η... τράπεζά του", έγραψε η Turner στη βιογραφία της το 2018 My Love Story. "Έπρεπε να με ελέγχει, οικονομικά και ψυχολογικά, οπότε δεν μπορούσα ποτέ να τον αφήσω".

Έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία μαζί του, ως Ike and Tina Turner με το single A Fool in Love τον Ιούλιο του 1960. Έσπασε το Top 30 των ΗΠΑ και ξεκίνησε μια σειρά τεράστιων επιτυχιών στα chart. Ήταν όμως οι ζωντανές εμφανίσεις τους που έκαναν τεράστια αίσθηση.

{https://www.youtube.com/watch?v=p6xq3ZnDzk4}

Ύστερα από πολλά χρόνια καταπίεσης, απιστίας και ακραία βίαιης συμπεριφοράς η Tina βρήκε τη δύναμη και τον εγκατέλειψε το 1976 με το διαζύγιο να οριστικοποιείται το 1978.

Με δυσκολίες έκανε το μεγάλο comeback το 1985 με το τραγούδι Private Dancer και από εκεί και πέρα γνώρισε την αποθέωση από την αρχή ξανά.

{https://www.youtube.com/watch?v=d4QnalIHlVc}

Η Turner ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική το 2000, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου σόλο άλμπουμ της, Twenty Four Seven, αν και τελικά επέστρεψε στη σκηνή το 2008, παίζοντας στα βραβεία Grammy με την Beyoncé και για μια τελευταία περιοδεία για να σηματοδοτήσει τα 50 χρόνια της καριέρας της.

{https://www.youtube.com/watch?v=c4CTO1Z7qLY}

Η Turner άφησε πίσω της τον δεύτερο σύζυγό της, τον Γερμανό μουσικό στέλεχος Erwin Bach [φωτό κάτω το 2015], με τον οποίο παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2013 μετά από 27 χρόνια μαζί και έζησαν στην Ελβετία και τους δυο γιους του Ike Turner, Ike Junior και Michael τους οποίους υιοθέτησε. Το 2013, η Turner παραιτήθηκε από την αμερικανική υπηκοότητα για να γίνει Ελβετή πολίτης.

gettyimages-471719388.jpg

(Photo by Jacopo Raule/Getty Images for Giorgio Armani)

Το πρώτο της παιδί, ο Craig Raymond Turner, πέθανε τον Ιούλιο του 2018 και ο άλλος γιος της, Ronnie πέρσι το καλοκαίρι σε ηλικία 62 ετών. "Έφυγε από τον κόσμο πολύ νωρίς", είχε πει τότε η Tina και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει και για εκείνη.

{https://www.instagram.com/p/Cl9Y5HtDRav/}

Τελευταία τροποποίηση στις 24.05.2023 - 23:32