Πέθανε ο Paco Rabanne σε ηλικία 88 χρονών

03.02.2023
Πέθανε ο Paco Rabanne σε ηλικία 88 χρονών
Ο ισπανικής καταγωγής σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία

Ο Francisco Rabaneda y Cuervo, που έγινε γνωστός ως Paco Rabanne, πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2023 στο σπίτι του στο διαμέρισμα Finistère της Γαλλίας.

Το Givenchy κολιέ που φόρεσε η Kylie Jenner θεωρήθηκε άκρως προσβλητικό και προκάλεσε αντιδράσεις

Σε ηλικία 17 ετών, άφησε την πατρίδα του - όπου επέστρεψε αργότερα - για να σπουδάσει αρχιτεκτονική, ένα όνειρο το οποίο κατάφερε να εκπληρώσει πουλώντας σκίτσα μόδας. Το 1966, ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας του και παρουσίασε την πρώτη του συλλογή. Η συλλογή ήταν κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από βιομηχανικά υλικά και θόλωσε τις γραμμές της τέχνης και της μόδας. Η φουτουριστική αυτή αισθητική έγινε σήμα κατατεθέν του Paco Rabanne. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο σχεδιαστής άλλαξε τη μορφή της μόδας με την τολμηρή, avant-garde αισθητική του. Σήμερα, ο οίκος διευθύνεται από τον σχεδιαστή Julien Dossena.

Sabato De Sarno: Η Gucci ανακοίνωσε τον νέο creative director της

Ο José Manuel Albesa, πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιάς της Puig, είπε: «Ποιος άλλος θα μπορούσε να παρακινήσει τις μοντέρνες Παριζιάνες να τρελαίνονται για φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος εκτός από τον Paco Rabanne θα μπορούσε να φανταστεί ένα άρωμα που ονομάζεται Calandre – η λέξη σημαίνει «grill αυτοκινήτου» – και να το μετατρέψει σε ένα σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;. Αυτό το ριζοσπαστικό, επαναστατικό πνεύμα τον ξεχώρισε: Υπάρχει μόνο ένας Rabanne».

{https://www.instagram.com/p/CmmR8dDKVhu/}