Sabato De Sarno: Η Gucci ανακοίνωσε τον νέο creative director της

Sabato De Sarno: Η Gucci ανακοίνωσε τον νέο creative director της
H βιομηχανία της μόδας δεν ξεκουράζεται ποτέ και οι μεγάλες ειδήσεις βγαίνουν ακόμα και το Σαββατοκύριακο: Η Gucci ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έχει πλέον έναν ολοκαίνουργιο creative director!

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο Alessandro Michele στα τέλη του περασμένου έτους, έρχεται ο Sabato De Sarno, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής των pret-a-porter συλλογών του Valentino υπό τον Pierpaolo Piccioli. Ο σχεδιαστής, ο οποίος έχει επίσης εκτίσει τη θητεία του και στην Prada, δεν είναι πασίγνωστος όπως πολλοί από τους creatives που αναλαμβάνουν κατά καιρούς τα τιμόνια μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους της μόδας. Όμως ούτε ο Michele ήταν πασίγνωστος, ο οποίος πριν αναλάβει ήταν επικεφαλής των παπουτσιών της ιταλικής φίρμας και του τμήματος αξεσουάρ.

Σαφώς, η Gucci πιστεύει στη δύναμη αυτής της νικηφόρας φόρμουλας και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις έναν οίκο να συνεχίζει να βγάζει ανθρώπους από την αφάνεια αντί να επιλέγει από τη μικρή δεξαμενή των επιτυχημένων.

«Με τον Sabato De Sarno στο δημιουργικό τιμόνι, είμαστε βέβαιοι ότι ο οίκος θα συνεχίσει να επηρεάζει τόσο τη μόδα όσο και τον πολιτισμό μέσω πολύ επιθυμητών προϊόντων και συλλογών», εξήγησε ο CEO της Kering, François-Henri Pinault σε ένα δελτίο τύπου, ενώ όπως έγινε γνωστό, στο ραντεβού με τον De Sarno ήταν και ο CEO της Gucci, Marco Bizzari.

«Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς από τους πιο γνωστούς πολυτελείς οίκους μόδας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια και σχετική εμπειρία», ανέφερε. «Είμαι βέβαιος ότι μέσω της βαθιάς κατανόησης και της εκτίμησης του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά της Gucci, θα οδηγήσει τις δημιουργικές μας ομάδες με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει στη συγγραφή αυτού του συναρπαστικού επόμενου κεφαλαίου».

{https://www.instagram.com/p/Cn85WE_qxs0/}

Ο διορισμός του De Sarno βάζει τέλος στις αμέτρητες φήμες σχετικά με το ποιος θα έπαιρνε την κορυφαία θέση της Gucci. Ονόματα που έπαιζαν σε όλη τη βιομηχανία, περιελάμβαναν τους Βρετανούς σχεδιαστές Martine Rose και Grace Wales Bonner, οι οποίοι επίσης (πιθανότατα αβάσιμα) φέρονται ότι θα αναλάβουν τη Louis Vuitton, καθώς και ο Jonathan Anderson, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει μαγικά μόδας στον ισπανικό οίκο Loewe, όπως και κάτω από τη δική του ομώνυμη ετικέτα JW Anderson.

Ο De Sarno έχει προφανώς πολλές προσδοκίες να ικανοποιήσει, αλλά το πώς θα μοιάζει ο οίκος Gucci κάτω από τις οδηγίες του είναι ασαφές προς το παρόν. Ωστόσο, το πρώτο του σόου θα είναι γρήγορα εδώ. Ο Ιταλός σχεδιαστής πρόκειται να κάνει το μεγάλο του ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο, οπότε μέχρι τότε, stay tuned.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.01.2023 - 21:35