Πέθανε η Ρένα Κουμιώτη - Η τραγική απώλεια που δεν γνώριζε ούτε η ίδια

03.04.2023
Πέθανε η Ρένα Κουμιώτη - Η τραγική απώλεια που δεν γνώριζε ούτε η ίδια
Μία από τις μεγαλύτερες φωνές του νέου κύματος και του ελληνικού κινηματογράφου σίγησε για πάντα.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, η Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. Η σπουδαία ελληνιδα ερμηνεύτρια "έφυγε" ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Ήταν 74 ετών.

"Μια μεγάλη κυρία 'έφυγε' αλλά θα είναι πάντα εδώ", διαβάζουμε στην ανάρτηση που τελειώνει με μία αναφορά σε ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της. "Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες".

{https://www.facebook.com/photo?fbid=1147001716243830&set=a.584228749187799}

Η Ρένα Κουμιώτη, η ερμηνεύτρια με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή, "η χρυσή φωνή της νιότης μας", όπως την αποκαλούν γενιές και γενιές, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ζούσε στο γηροκομείο Αθηνών τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, μέχρι τη στιγμή που πέθανε δεν γνώριζε ότι ο πρωτότοκος γιος της, Νίκος Σαββίδης έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021.

Ο Νίκος Σαββίδης πέθανε από ανακοπή καρδιάς και οι άνθρωποι που τη φροντίζουν θεώρησαν ότι τα προβλήματα υγείας της δεν της επέτρεπαν συγκινήσεις εξ ου και δεν ενημερώθηκε για το τραγικό συμβα΄ν.

rena.webp

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία και μεγάλωσε στην Κοκκινιά από γονείς πρόσφυγες, αλλά έχασε τη μητέρα της σε μικρή ηλικία. Μεγάλωσε φτωχικά, αλλά σε μια ευτυχισμένη οικογένεια με τα άλλα δύο αδέλφια της, με την αγάπη του πατέρα και της γιαγιάς της, η οποία στάθηκε για εκείνη πραγματική μάνα.

Η πρώτη εμφάνισή της σε πάλκο ήταν τo 1968 στην "Απανεμιά" μαζί με τον Μανώλη Μητσιά και λίγες μέρες αργότερα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος της πρότεινε να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στον δίσκο "Ο Δρόμος" που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα. Ετσι ξεκίνησαν όλα!

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος - Απόψε θα "πιούμε" το φεγγάρι στη μνήμη του

Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε ήταν το "Δώσε μου το στόμα σου", γνωστό ως "Χελιδονάκι", και ακολούθησε το "Πρώτη φορά" και αργότερα αμέτρητες επιτυχίες που συνδέθηκαν και με μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

{https://www.instagram.com/p/CKqq5tuHnK9/}

"Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες", "Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι", "Θαλσσσινό τριφύλλι", "Αγαπιόμασταν", μερικοί μόνο από τους τίτλους που αγαπήσαμε.

Καλό της ταξίδι!

Τελευταία τροποποίηση στις 03.04.2023 - 09:27