Γλώσσα του σώματος: 4 σημάδια που μπορούν να σου δείξουν ότι ο συνομιλητής σου δεν είναι ειλικρινής μαζί σου

Γλώσσα του σώματος: 4 σημάδια που μπορούν να σου δείξουν ότι ο συνομιλητής σου δεν είναι ειλικρινής μαζί σου
Η κατανόηση των βασικών αρχών της γλώσσας του σώματος μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια πριν αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια στην κοινωνική αλληλεπίδραση.

Γιατί όλοι μπορούν να κάνουν ατέλειωτες συζητήσεις ωστόσο δεν μπορούν πάντα να ελέγξουν τα μηνύματα που μεταφέρει το σώμα τους. Παρακάτω θα δεις 4 σημάδια της γλώσσας του σώματος που μπορούν να σου δείξουν ότι ο συνομιλητής σου δεν είναι ειλικρινής μαζί σου.

Τείνει να απομακρύνεται από εσένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης

Γενικά, οι άνθρωποι ή τα ζευγάρια τείνουν να προσεγγίζουν ο ένας προς τον άλλο μέσω του σώματος, των ποδιών ή του κεφαλιού τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Εάν παρατηρήσεις μια αλλαγή στις χειρονομίες του συνομιλητή σου και στον τρόπο που απαντά στις ερωτήσεις σου, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι κρύβει. Οι συνομιλητές μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνική για να αποστασιοποιηθούν από εσένα.

8 αλήθειες που παραβλέπεις σε νεότερη ηλικία, αλλά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

Έχει σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια του για να τραβήξει την προσοχή από πάνω του

Το 55% της συνομιλίας μας είναι μη λεκτική και τα χέρια και τα πόδια τυχαίνει να αποτελούν μεγάλο μέρος της. Το σταύρωμα των χεριών μπορεί να σημαίνει άμυνα ή αυτοπροστασία, ενώ τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να υποδηλώνουν δυσανασχέτηση με κάποιον. Τα διακριτικά σημάδια όπως το υπερβολικό άνοιγμα των χεριών μπορεί επίσης να κάνουν ένα άτομο να φαίνεται πιο χειριστικό και επιβλητικό.

Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν ακούσια αυτή τη γλώσσα του σώματος για να τραβήξουν την προσοχή από τον εαυτό τους. Όσο για τη λεκτική επαφή, αποφεύγουν να μιλούν για τον εαυτό τους και καταφέρνουν να γυρίζουν κάθε ερώτηση προς το μέρος σου.

Η φωνή του αλλάζει ενώ σου μιλάει

Δώσε προσοχή στις αλλαγές στον τόνο της φωνής κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Οι ψεύτες συχνά αλλάζουν μεταξύ της κανονικής φωνης τους, σε μια φωνή σε υψηλότερο τόνο σε σχέση με τους ειλικρινείς ανθρώπους. Αν και ο υψηλός τόνος ή το τρίξιμο της φωνής δεν εγγυάται ότι λένε ψέματα, μια δυνατή φωνή σε συνδυασμό με άλλα προειδοποιητικά σημάδια της γλώσσας του σώματος, μπορεί να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν πρέπει να εμπιστευτείς κάποιον.

Πώς να καταλάβεις εάν κάποιος σου λέει ψέματα

Είναι πάντα στο τηλέφωνο για να αποφύγει την αντιπαράθεση

Αν βλέπεις τα μάτια κάποιου να είναι κολλημένα στην οθόνη του όλη μέρα, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι φοβάται την όποια σύγκρουση ή ανησυχεί ότι ενδέχεται να εμφανιστούν μηνύματα από άλλο άτομο ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι ανησυχητικό εάν ο σύντροφος ή ο φίλος σου σχηματίσει ξαφνικά αυτή τη συνήθεια. Για παράδειγμα, αν δυσκολεύεται να συνομιλήσει κατά τη διάρκεια των γευμάτων και περνά το χρόνο του συνεχώς αναζητώντας μηνύματα, προσπάθησε να παρακολουθείς τι κάνει και να τον αντιμετωπίσεις αν χρειαστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.11.2023 - 09:45