6 σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μια σχέση που θα κρατήσει

04.03.2024
6 σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μια σχέση που θα κρατήσει
Η σχέση σας φαίνεται ότι έχει ήδη αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχει μπροστά της μόνο φως. Εσύ το έχεις αντιληφθεί;

Ακόμη και αν δεν το παραδεχόμαστε, όλοι ψάχνουμε για αυτόν τον «έναν», τον άνθρωπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να πορευτου΄με μαζί στη ζωή με τον πιο ομαλό τρόπο. Οι σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν μέχρι που, ιδανικά, βρεθείς μέσα σε μία που θα νιώσεις ότι θέλεις να... αράξεις!

Θα μπορέσεις να το καταλάβεις όμως; Σε περίπτωση που έχεις κάποιες αμφιβολίες, ιδού μερικά σημάδια που πρέπει να μάθεις να αναγωρίζεις.

1. Σε γνωρίζει στους φίλους σου

Αυτό μπορεί να πάρει κάποιον χρόνο αλλά το να σε συστήσει κάποιος στους φίλους του κι εκείνοι να ανταποκριθούν λογίζοντας ας ως ζευγάρι είναι αρκετά σπουδαίο. Το να τα πας καλά με τους φίλους του είναι πολύ ευχάριστο αλλά όχι και απόλυτα απαραίτητο όμως είναι σίγουρα καλό σημάδι όταν οι φίλοι του συντρόφου σας περιλαμβάνουν και σας καλωσορίζουν στην ομάδα.

Αντίθετα, αν έχει περάσει πολύς καιρός και δεν έχεις γνωρίσει ούτε έναν από τους δικούς του ανθρώπους θα έπρεπε να ακούς τα καμπανάκια που χτυπούν. Όχι, κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό.

5 προειδοποιητικά σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση

2. Κάνετε ο ένας τον άλλο να γελά

Ζευγάρια που γελούν μαζί μην τα φοβάσαι! Νόμος! Το χιούμορ έχει μεγάλη σημασία. Εκτός του ότι αποτελεί σημάδι ευφυΐας, το χιούμορ είναι κινητήριος δύναμη κάθε σχέσης. Ακόμη και να μην έχετε ακριβώς την ίδια αίσθησή του, αν οι δυο σας μπορείτε να γελάτε μαζί ακόμη και με τα πιο απλά πράγματα, έχετε πιο γερές βάσεις από ότι νομίζεις.

3. Οι καυγάδες σας είναι δημιουργικοί

Αλίμονο αν δεν μαλλώνετε για κάτι. Άνθρωποι είμαστε. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Κι όμως, αν αντιληφθείς πως στους δικούς σας τσακωμούς πάντα (ή, έστω, τις περισσότερες φορές) όλο και κα΄τι θετικό βγαίνει τότε να τρίξεις τα χέρια σου!

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι ο καυγάς ενός ζευγαριού είναι παραγωγικός οπότε αν εσένα σου συμβαίνει φρόντισε να το αξιολογήσεις όπως του πρέπει!

4. Μπορείτε να περάσετε τέλεια κα΄νοντας απολύτως τίποτα

Σημαντικό στοιχείο αυτό και μην το υποτιμάς! Αν μπορείς να μένεις σπίτι και να διασκεδάζεις χωρίς να κάνεις κάτι συγκεκριμένο αυτό είναι, πραγματικά, big deal και μέγα ζητούμενο. Όταν απλά μπορείς να απολαύσεις την παρουσία του άλλου χωρίς... κάτι επιπλέον, νιώθεις ότι κι εκείνος το απολαμβα΄νει το ίδιο και ειδικότερα όταν αυτό είναι κάτι που αποζητάς συχνά, τότε, χαμογέλα! Βρίσκεσαι σε καλό δρόμο!

5. Έχετε οικειότητα μεταξύ σας

Ένα όμορφο άγγιγμα, ένα χάδι, ένα φιλί, ένα κλείσιμο ματιού, δεν χρειάζεται να έρχονται μόνο στον μήνα του μέλιτος, σωστά; Αν αυτό συμβαίνει τότε η απόσταση μεταξύ σας μικραίνει ακόμη και όταν δεν είστε δίπλα γιατί η οικειότητα δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική και ψυχολογική, πράγμα πολύ σημαντικό και σπάνιο.

Οι ευτυχισμένες σχέσεις μπορεί να σε... παχαίνουν και η επιστήμη εξηγεί τον λόγο

6. Κάνετε σχέδια για το μέλλον

Αν το αύριό σου τον περιλαμβα΄νει, αν στο δικό του είσαι κι εσύ μέσα και αν το συζητάτε συχνά αυτό, αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι η σχέση σας είναι «σοβαρή» και θα κρατήσει! Δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο αυτό και όχι, δεν εξυπακούεται!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.03.2024 - 17:17