5 προειδοποιητικά σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση

5 προειδοποιητικά σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση
Το να έχει μια σχέση τα πάνω και τα κάτω της είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι απολύτως φυσιολογικό ο ένας από τους δύο συντρόφους να θέλει τον ελεύθερο χρόνο του και ο άλλος οφείλει να το σεβαστεί. Αυτό που δεν είναι εντάξει, όμως, είναι αν αυτός ο χρόνος διαρκεί πολύ και συνεχίζει μέχρι να επέλθει ανισορροπία μεταξύ του ζευγαριού. Με λίγα λόγια όταν η σχέση γίνεται μονόπλευρη.

Μήπως νιώθεις έτσι για τη σχέση σου αυτή τη στιγμή; Αν ψάχνεις να το επιβεβαιώσεις, εδώ είναι 5 προειδοποιητικά σημάδια ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια εντελώς μονόπλευρη σχέση:

Οι ανάγκες σου αγνοούνται

Συμβαίνει συχνά να θέλεις να κάνεις μια βραδινή έξοδο στην πόλη, αλλά ο ίδιος θέλει να μείνει σπίτι και τελικά να μένεις σπίτι. Τον φροντίζεις όταν είναι άρρωστος, αλλά όταν είσαι αυτή που χρειάζεται φροντίδα, εκείνος δεν μπορεί.

Αν και είναι σωστό να κάνεις ότι μπορείς για να κάνεις τον σύντροφό σου ευτυχισμένο, πρέπει πάντα να υπάρχει ισορροπία. Έχεις κάθε δικαίωμα να λαμβάνεις το ίδιο επίπεδο φροντίδας και προσοχής από τον σύντροφό σου.

5 μη προφανή σημάδια ότι ο σύντροφος σου δεν είναι αφοσιωμένος στη σχέση σας

Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τη ζωή σου

Κάποιος που έχει επενδύσει πραγματικά σε εσένα και την υγεία της σχέσης, θα ήθελε πάντα να ξέρει τι συμβαίνει. Δεν θα κουνήσει απλώς το κεφάλι του ή θα έχει ένα αναγκαστικό χαμόγελο στο πρόσωπό του καθώς μοιράζεσαι μαζί του τα νέα τη συνέντευξη για δουλειά που μόλις έκανες ή του μιλάς για τη συνάντηση που είχες με παλιούς φίλους.

Ένας σύντροφος που ενδιαφέρεται σίγουρα δεν θα αφήσει τις μέρες να περάσουν χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει με εσένα!

Ο κόσμος του συντρόφου σου δεν σε περιλαμβάνει

Ένα άλλο σημάδι ότι δεν έχει επενδύσει στη σχέση σας όσο εσύ είναι αν δεν είσαι μέρος του κόσμου του. Δεν συμπεριλαμβάνεσαι σε δραστηριότητες με τον κύκλο του, είτε πρόκειται για φίλους είτε για την οικογένειά του.

Φυσικά, θα πρέπει να δώσουμε στους συντρόφους μας το δικό τους χώρο. Αυτό είναι το υγιές και έχουν δικαίωμα σε αυτό. Αλλά είναι λίγο περίεργο όταν μένεις πάντα έξω. Όταν δεν ξέρεις καν ότι θα πάει για κάμπινγκ με τους φίλους του το Σαββατοκύριακο. Ή δεν ξέρεις καν ότι έχει πάρει προαγωγή στη δουλειά.

Οι ευτυχισμένες σχέσεις μπορεί να σε... παχαίνουν και η επιστήμη εξηγεί τον λόγο

Νιώθεις ανασφάλεια για το μέλλον της σχέσης

Φυσικά, όταν ο σύντροφός σου δεν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ασφαλής για το πού πηγαίνει η σχέση, έτσι δεν είναι;

Μπορεί να νιώθεις ότι είσαι η μόνη που σκέφτεται πού πηγαίνουν τα πράγματα. Και όταν θέλεις να κάνεις μια συζήτηση για το μέλλον ο ίδιος την παραπέμπει όντως στο μέλλον.

Δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για να διορθώσει συγκρούσεις ή προβλήματα

Αν είσαι πάντα αυτή που προσπαθεί να εξομαλύνει τα πράγματα όταν υπάρχει ένα θέμα, μπορεί απλώς να βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση.

Είναι πολύ ενδεικτικό όταν ο σύντροφός σου βλέπει τις συγκρούσεις ή τα ζητήματα ως πράγματα που πρέπει να αγνοήσει. Ακόμα κι αν του έχεις πει εκατό φορές πώς θα ήθελες να επικοινωνεί περισσότερο, πάλι δεν το κάνει.

Όταν υπάρχουν πολλές ανεπίλυτες συγκρούσεις, η σχέση σας μοιραία θα τελειώσει. Εκτός αν είσαι διατεθειμένη να προσπαθήσεις μόνη σου ξανά και ξανά. Κάτι που σίγουρα δεν σου αξίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.11.2023 - 08:36