8 αλήθειες που παραβλέπεις σε νεότερη ηλικία, αλλά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

19.07.2023
8 αλήθειες που παραβλέπεις σε νεότερη ηλικία, αλλά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου
«Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!» Μια έκφραση που έλεγαν οι παλιότεροι και ισχύει σε όλες τις εκδοχές της καθημερινότητάς μας. «Ποτέ δεν είναι αργά», όμως, λέει μια άλλη και εμείς αυτή ασπαζόμαστε σήμερα!

Όλα (πάντα) είναι πιο απλά από ό,τι νομίζουμε. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα το αντιλαμβανόμαστε και τι κάνουμε γι' αυτό. Ιδού μερικά πράγματα που, χωρίς αμφιβολία, ισχύουν αλλά οι άνθρωποι τείνουμε να τα αποδεχόμαστε σε μεγάλη ηλικία, έχοντας, δυστυχώς, χάσει πολύτιμο χρόνο. Και ναι, ποτέ δεν είναι αργά αλλά όσο χρόνο γλιτώνει κανείς, προς όφελος του θα λειτουργήσει.

Ιδού, λοιπόν, μερικές αλη΄θειες που καλό είναι να μην μας πάρει μια ζωή να αντιληφθούμε ως αλήθειες. Διάβασε και αναθεώρησε τις προτεραιότητές σου με γνώμωνα μια πιο αναλάφρη ανάσα και μια καθημερινότητα με περισσότερη ουσία!

1. Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Ο χρόνος (όπως και το ποτάμι) δεν γυρίζει πίσω. Φρόντισε να τον ξοδεύεις με σοφία και σύνεση γιατί «μετά, θα χτυπάς το κεφάλι σου».
Ζήσε την κάθε σου στιγμή όπως της αξίζει. Ίσως όχι «σα να είναι η τελευταία» αλλά σίγουρα όχι με ένα «έλα μωρέ, σιγά, έχω χρόνο». Γιατί, στην πραγματικότητα, δεν ξέρεις αν έχεις και αυτό είναι... fact!

Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου -και στον εαυτό σου!

2. Ο μεγαλύτερος πλούτος στη ζωή είναι η υγεία

Ε, ναι, δεν χωράει αμφιβολία. Και όταν μιλάμε για υγεία μιλάμε τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική, με τις δύο να έχουν την ίδια βαρύτητα. Κι εδώ ο χρόνος έχει την εφαρμογή του γιατί όσο πιο νωρίς αντιληφθείς αυτή τη σημασία και όσο πιο νέος αρχίσεις να «επενδύεις» (επί της ουσίας και όχι κυριολεκτικά) στην υγεία σου, θα δεις την... υγεία σου!

3. Ναι, η ποιότητα των σχέσεών σου έχει σημασία

Στα νιάτα σου δεν το καταλαβαίνεις. Πάντα νιώθεις ότι έχεις χρόνο. Συγκεντρώνεις εμπειρίες και κάποια στιγμή (που θα κουραστείς) θα κατασταλάξεις. Αυτό είναι το πλάνο. Δεν είναι ακριβώς, έτσι, όμως! Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς και το αποδεχτείς, τόσο το καλύτερο.
Η ποιότητα των σχέσεών σου χαρακτηρίζει την ποιότητα της ζωής σου και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Φρόντισε, λοιπόν, να επενδύσεις σε χρόνο και ενέργεια στο να καλλιεργείς βαθιές και ουσιώσεις σχέσεις.

Οι 10 φράσεις που καλό είναι να αποφύγεις αν θέλεις να δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση

4. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου (πρώτα απ' όλα)

Μπορεί να το λέμε από νωρίς, αλλά λίγοι το κατακτούν έγκαιρα. Ζωτικής σημασίας γνώση και κατάκτηση. Γιατί ναι, πρέπει να αγαπήσεις και να αποδεχτείς τον εαυτό σου πρώτα εσύ, και μετά όλοι οι άλλοι! Να σε αγαπάς. Να σε προσέχεις. Να σε πιστεύεις! Αξίες αδιαφιλονίκητες.

5. Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα

Είναι αδύνατο να κερδίζει κάποιος πάντα. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μία αποτυχία δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Αντίθετα φέρνει σίγουρα μία ευκαιρία για γνώση. Αρκεί να την αναγνωρίσεις και να την εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.
Μην τη φοβάσαι την αποτυχία. Δες την, απλώς, ως ένα βήμα ακόμα προς τον τελικό στόχο!

6. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία

Μεγάλη παγίδα αυτή! Κοίτα... Κακά τα ψέματα. Money makes the world go round, ισχύει! Όμως αν το έχεις το χρήμα δεν εξυπακούεται ότι θα έχεις και την ευτυχία, αντίθετα με το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, που, παρεμπιπτόντως, στην συντριπτική του πλειοψηφία, δεν το έχει!
Ναι, η οικονομική άνεση είναι πολύ σημαντική γιατί λύνει βασικά προβλήματα καθημερινότητας όμως, στην πραγματικότητα, η πραγματική ευτυχία έρχεται από την αγάπη, την χαρά, την ολοκλήρωση και όχι τα υλικά αποκτήματα. Φουλ ρομαντική σκέψη; Μπορεί. Είναι η αλήθεια, όμως!

Πώς να σταματήσεις να συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους στο Διαδίκτυο

7. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους

Ούτε και χρειάζεται, βέβαια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις στο να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γύρω σου ικανοποιημένο, τόσο περισσότερο θα «στραγγίζεις» εσύ. Καλύτερα να εστιάσεις στο να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και όσοι μείνουν κοντά σου θα είναι εκείνοι που αξίζουν να έχεις δίπλα σου.

8. Η ζωή είναι σύντομη

Μα τι «κλισεδούρα». Ναι, αλλά και μεγάλη αλήθεια συνάμα. Η μεγαλύτερη ίσως! Και δυστυχώς πρόκειται για μία αλήθεια που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα όταν έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο σε ανούσια πράγματα που «ρουφάνε» μέρες, λεπτά, ανάσες! Δεν είναι κρίμα;

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 14:07