7 ψυχολογικά τρικ για να γίνεις πιο εύκολα αποδεκτή τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή

7 ψυχολογικά τρικ για να γίνεις πιο εύκολα αποδεκτή τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή
Αν έχεις άγχος για τις σχέσεις σου με τους άλλους, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα έξυπνα (και άκρως αποτελεσματικά) κολπάκια που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Υπάρχουν κάποιες ψυχολογικές συμβουλές που λειτουργούν στο επίπεδο του υποσυνείδητου. Σε βοηθούν να γίνεις αποδεκτή από κάποιον, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να χαλαρώσεις όταν είσαι αγχωμένη. Συνέχισε να διαβάζεις και είμαστε σίγουρες ότι θα τις βρεις ενδιαφέρουσες.

1. Όταν πολλοί άνθρωποι γελούν μαζί, κάθε άτομο κοιτάζει το άτομο που του αρέσει περισσότερο

Μετά από ένα καλό αστείο ή στη μέση μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, κάθε άτομο κοιτάζει ενστικτωδώς το άτομο που του αρέσει περισσότερο. Για να μάθεις τα πάντα για μια παρέα φίλων, ετοίμασε μερικά πολύ καλά αστεία.

2. Φαντάσου ότι ο μελλοντικός σου εργοδότης είναι ένας καλός σου φίλος

Για να μην ανησυχείς κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής εξέτασης ή μιας συνέντευξης για δουλειά, φαντάσου ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι ένας φίλος που δεν έχεις δει εδώ και πολύ καιρό. Αυτό θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις πολύ γρήγορα και θα δεις ότι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του θα είναι πολύ πιο εύκολες.

10 σημάδια που δείχνουν ότι αφιερώνεις υπερβολικό χρόνο στο να ευχαριστείς τους άλλους και πώς μπορείς να θέσεις τα όριά σου

3. Μάσα κάτι όταν είσαι νευρική

Πριν από μια σημαντική συζήτηση, μια δημόσια ομιλία ή ένα άλλο γεγονός που σου προκαλεί νευρικότητα, θα πρέπει να προσπαθήσεις να μασήσεις τσίχλα ή ακόμα και να φας κάτι.

Κανείς δεν τρώει όταν νιώθει κίνδυνο. Κατά τη μάσηση, ο εγκέφαλός μας πιστεύει ότι είναι ασφαλές να χαλαρώσει. Έτσι στέλνει ένα σήμα που ανακουφίζει από την ένταση και μας βοηθά να ηρεμήσουμε.

4. Αν νομίζεις ότι κάποιος σε κοιτάζει, απλά χασμουρήσου

Ναι, το χασμουρητό είναι εξαιρετικά μεταδοτικό. Για να καταλάβεις αν κάποιος σε παρακολουθεί, απλώς χασμουρήσου και κοίτα γύρω σου. Το άτομο που σε κοιτάει πιθανότατα θα χασμουρηθεί επίσης.

5. Αν θέλεις να γίνεις εύκολα φίλη με κάποιον, απλώς ζήτα του μια χάρη

Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι πολύ απλό (να σου δώσει μια σάλτσα, μια χαρτοπετσέτα, ένα φύλλο χαρτιού ή ένα στυλό). Το άτομο που κάνει τη χάρη θα νομίζει ότι το συμπαθείς επειδή σου κάνει τη χάρη.

6. Η επανάληψη των χειρονομιών των άλλων θα σε βοηθήσει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους

Η επανάληψη των χειρονομιών, της στάσης ή των εκφράσεων του προσώπου κάποιου μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Το άτομο θεωρεί ότι βλέπει τον εαυτό του σε εσένα λόγω των χειρονομιών που αντιγράφεις. Και στους περισσότερους αρέσει ο εαυτός τους. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να μην το παρακάνεις.

Διάβασε αυτό αν νιώθεις άσχημα όταν μιλάς για τα επιτεύγματα σου

7. Δώσε προσοχή στην κατεύθυνση των ποδιών ενώ μιλάς με άλλα άτομα

Τα πόδια των ανθρώπων μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τα αληθινά τους συναισθήματα σε μια συνομιλία. Αν τους πλησιάσεις και στρέψουν μόνο το σώμα τους σε σένα, αλλά όχι τα πόδια τους, σημαίνει ότι δεν τους αρέσεις.

Παρεμπιπτόντως, αν οι άκρες των παπουτσιών τους κοιτάνε σε διαφορετική κατεύθυνση, σημαίνει ότι θέλουν να φύγουν το συντομότερο δυνατό.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.07.2023 - 09:51