Μικρή κουζίνα; 6 κόλπα που μπορούν να... διπλασιάσουν τον χώρο σου

18.03.2024
Μικρή κουζίνα; 6 κόλπα που μπορούν να... διπλασιάσουν τον χώρο σου
Λύσεις και ιδέες υπάρχουν πολλές για να κάνεις την μικρή σου κουζίνα τον πιο άνετο χώρο του σπιτιού.

Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και να μην ξεχνάς να εκμεταλλεύεσαι κάθε γωνιά του χώρου σου. Δες παρακάτω μερικές υπέροχες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη και άνετη:

Πώς να δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους

Βολικό τραπέζι

Μπορεί ο χώρος σου να είναι περιορισμένος, αλλά ένα βολικό τραπέζι που ανοίγει και κλείνει και όταν δεν τον χρειάζεσαι μπορείς να μετατρέψεις σε ένα μικρό επιπλάκι που έχει και ροδάκια θα σου λύσει τα χέρια. Μάλιστα, το τραπέζι αυτό γίνεται και ένα πολύ βολικό μικρό γραφείο για να δουλεύεις όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να τρώτε.

Τραπέζι-συρτάρι


Μια υπέροχη και πολύ βολική ιδέα είναι να μεταμορφώσεις τρία συρτάρια από τους πάγκους της κουζίνας σου σε τραπέζι και καρέκλες. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλεις να φας, θα ανοίγεις τα τρία συρτάρια και θα απολαμβάνεις το φαγητό σου μέσα στην κουζίνα και όχι στο σαλόνι.


Μόλις μετακόμισες; Κάνε αυτές τις έξι κινήσεις για να βγεις κερδισμένη

Συρόμενος πάγκος


Ένας πάγκος που θα βγαίνει...ως δια μαγείας μέσα από τον σταθερό πάγκο της κουζίνα σου είναι ό,τι χρειάζεσαι σε αυτήν την περίπτωση.

Τραπέζι-αποθηκευτικός χώρος

Πολύ σημαντικό σε μια μικρή κουζίνα είναι να υπάρχουν αντικείμενα που έχουν διπλή χρήση έτσι ώστε να εξοικονομείς χώρο. Ένα τραπεζάκι που απλώνει όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να φας και που μαζεύει στον τοίχο όταν θέλεις να αδειάσει ο χώρος που καταλαμβάνει θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

5 έξυπνες ιδέες για να ενσωματώσεις ένα γραφείο στην κουζίνα σου

Συρόμενο τραπέζι

Μια πολύ ωραία ιδέα που σίγουρα βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου είναι να φτιάξεις ένα τραπέζι το οποίο θα βγαίνει μέσα από κάποιον πάγκο της κουζίνας σου. Έτσι δεν θα το έχεις μονίμως ανάμεσα στα πόδια σου όταν δεν το χρειάζεστε.

Γωνιακά ράφια

Το μυστικό για να έχεις μια πλήρως λειτουργική κουζίνα είναι να αξιοποιείς κάθε γωνιά της. Αν, λοιπόν, είναι εφικτό να γίνει στη δική σου κουζίνα, μπορείς να εκμεταλλευτείς κάποια γωνιά που δεν αξιοποιείται και να την μετατρέψεις σε γωνιακά ράφια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.03.2024 - 19:22