10 εναλλακτικές χρήσεις καθημερινών προϊόντων που δεν είχες σκεφτεί και θα σου αλλάξουν τη ζωή

22.03.2024
10 εναλλακτικές χρήσεις καθημερινών προϊόντων που δεν είχες σκεφτεί και θα σου αλλάξουν τη ζωή
(photo: @byjillee)
Έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις ένα «έξυπνο σπίτι» με καθημερινά αντικείμενα.

Μερικά αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα πράγματα από αυτά για τα οποία είναι σχεδιασμένα. Τι χρειάζεται; Απλά μερικές φορές αξίζει πραγματικά να ξεχνάμε τον αρχικό σκοπό τους και να χρησιμοποιούμε λίγη φαντασία και δημιουργικότητα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε ακόμα και κάποια παλιά αντικείμενα να λειτουργήσουν και να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Όπως η καφετιέρα γαλλικού καφέ χειρός. Ποια θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είναι ένα λαμπρό εργαλείο για να ξεπλύνεις το ρύζι; Απλό, πρακτικό και μεγαλοφυές.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε ορισμένα πολύ συνηθισμένα αντικείμενα που με τις έξυπνες χρήσεις τους μπορούν να μας λύσουν τα χέρια.

Πράσινο τσάι: 8 εναλλακτικές χρήσεις του που μπορεί να μην ήξερες

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπάλα από αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσεις επίμονους λεκέδες από τα μαγειρικά σκεύη ή τα μαχαιροπίρουνα.

2. Χρησιμοποίησε αιθέριο έλαιο λεμονιού για να ξεκολλήσεις με ευκολία τα αυτοκόλλητα χωρίς να χαλάσεις τα νύχια σου και να γεμίσεις κόλες.

3. Κρέμασε κιμωλίες στις ντουλάπες σου, μέσα σε ένα σακουλάκι από τούλι, για να κρατηθεί το άρωμα των ρούχων σου και να μυρίζει φρεσκάδα

4. Τα εναπομείναντα τσόφλια των αυγών που έφαγες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυτικά λιπάσματα ή απωθητικά εντόμων στον κήπο σου. Απλά χτύπησέ τα σε ένα γουδί για να τα κάνεις σκόνη.

5. Μία μεταλλική κρεμάστρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίξεις γύρω της τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

6. Χρησιμοποίησε μια καφετιέρα γαλλικού καφέ χειρός, για να ξεπλύνεις το ρύζι (ή οποιοδήποτε άλλο δημητριακό) πριν από το μαγείρεμα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να χυθεί.

7. Χρησιμοποίησε το επιτραπέζιο μίξερ σου για να κόψεις το κοτόπουλο γρήγορα και εύκολα.

{https://www.instagram.com/p/BqONy1Pnz_5/}

8. Σου τελείωσε το αποσμητικό του αυτοκινήτου σου; Ιδού μια εξαιρετική λύση: Βάλε υγρά μαντιλάκια στις περσίδες εξαερισμού και θα μυρίσει και πάλι όμορφα η εσωτερική καμπίνα.

9. Oι μεταλλικές θήκες περιοδικών [κάτω] μπορούν να σε βοηθήσουν να τακτοποιήσεις πράγματα στο ψυγείο σου.

Θήκη Περιοδικών & Χαρτιών Μεταλλική Ασημί

10. Πασπάλισε καλαμποκάλευρο (ή και ρίγανη, φυσικά) στα παράθυρα σου για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά μυρμήγκια.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.03.2024 - 09:30