Πώς να δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους

07.06.2019
Πώς να δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους
Κάνε τις έξυπνες κινήσεις και δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους από το πουθενά!

Θέλεις να δημιουργήσεις αποθηκευτικούς χώρους στο υπνοδωμάτιο αλλά νομίζεις πως δεν έχεις τη δυνατότητα επειδή μένεις σε μικρό διαμέρισμα και δεν σου αρκούν τα τετραγωνικά;

Αυτό το είδες; 10 πράγματα που πρέπει να βγάλεις από το υπνοδωμάτιο σου άμεσα

Τα πάντα είναι ζήτημα σωστής διαχείρισης, αφού υπάρχουν τρόπο να εκμεταλλευτείς τις μικρές γωνιές του σπιτιού σου και να δημιουργήσεις ντουλάπες ακόμη και σε μέρη που δεν φανταζόσουν.

Κουρτίνα σε θέση πόρτας
Κάθε εσοχή ή ακόμα και ένας ολόκληρος τοίχος μπορεί να μετατραπεί σε μια οργανωμένη ντουλάπα. Θα χρειαστείς ένα κουρτινόξυλο που να στερεώνεται στην οροφή και ύφασμα κουρτίνας ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου που θέλεις να καλύψεις. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σύρμα κουρτίνας και ένα απλό ύφασμα, όπως ένα λευκό σεντόνι που θα πιάσεις με τα κλιπ. Στο εσωτερικό της ντουλάπας μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράγα και ράφια για κουτιά. Στην περίπτωση που νοικιάζεις το σπίτι, προτίμησε να “κρύψεις” μέσα τις συρταριέρες ή άλλα έπιπλα που έχει για ρούχα αντί να ξοδέψεις χρήματα σε ειδικές κατασκευές.

Δες και αυτό: Πώς να δημιουργήσεις περισσότερη αρμονία στην κρεβατοκάμαρα σου - και να κοιμηθείς καλύτερα

Η αυτόνομη ράγα
Οι ράγες που βιδώνονται στην οροφή είναι μια πολύ οικονομική λύση για να καλύψεις την απουσία αποθηκευτικών χώρων. Στην αγορά θα βρεις πολλές λύσεις οικονομικές και μη, για να εκμεταλλευτείς το ύψος του σπιτιού σου. Η τοποθέτηση είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βιδώσεις στην οροφή τις αλυσίδες από τις οποίες κρέμεται η ράγα. Η ιδέα αυτή ταιριάζει τέλεια και σε χώρους όπως η είσοδος και το χολ του σπιτιού.

Η ντουλάπα – κεφαλάρι
Φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να “αποθηκεύσεις” όλα σου τα ρούχα πάνω από το κρεβάτι σου; Θα χρειαστείς κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι και μια ράγα που θα κρεμάσεις κατα μήκος του κρεβατιού. Στα πλάγια μπορείς (αντί για κομοδίνα) να βάλεις δύο στήλες από ράφια και συρτάρια. Μην ξεχνάς ότι τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο κάτω από το στρώμα είναι ιδανικά για να τοποθετείς τα παπλώματα, τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σου.

Διάβασε επίσης: Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο πρέπει να βάλεις καθρέφτη στην τραπεζαρία

«Αόρατο» walking closet
Ονειρεύεσαι ένα «δωμάτιο ντουλάπα»; Φτιάξε ένα μέσα στο υπνοδωμάτιο σου! Αν σου το επιτρέπουν τα τετραγωνικά σου, χώρισε το δωμάτιο με συρόμενες γυάλινες πόρτες και οργάνωσε το εσωτερικό ανάλογα με τις ανάγκες σου. Προτίμησε διάφανο γυαλί εάν δεν θέλεις να “βαρύνεις” το χώρο και γυαλί με αμμοβολή εάν θέλεις να εξασφαλίσεις την ιδιωτικότητα σου! Φρόντισε για καλό φωτισμό του χώρου γιατί δεν θα υπάρχει φυσικό φως και δεν μπορείς να ντυθείς σωστά εάν δεν βλέπεις τις λεπτομέρειες των ρούχων σου.

Ντουλάπα-Καθρέφτης
Η χρήση του καθρέφτη σε δωμάτια με λίγα τετραγωνικά είναι ευεργετική. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να διπλασιάσεις το μέγεθος κάθε χώρου, να εκμηδενίσεις τον τεράστιο όγκο της ντουλάπας σου και να κρύψεις όλο το “χάος” που υπάρχει μέσα! Προτίμησε συρόμενες πόρτες γιατί έτσι μπορείς να έχεις το κρεβάτι σου και όλα τα άλλα έπιπλα πολύ κοντά στη ντουλάπα, χωρίς να κάνεις πρόβλεψη για το αν θα ανοίγουν οι πόρτες!