Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας;

07.06.2019
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας;
Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις...

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Pretty You London διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου (68%) δεν πλένουν τακτικά τις πιτζάμες τους, ενώ μόνο το 32% των Βρετανών πλένουν τα νυχτικά τους μέσα στην συνιστώμενη συχνότητα κάτω των τεσσάρων χρήσεων.

Με το 32% να πλένει τις πιτζάμες του μετά από μια εβδομάδα χρήσης, το υπόλοιπο 35,5 % αφήνει δύο εβδομάδες ή και περισσότερο μεταξύ των πλύσεων και το 7,5 % το αφήνει περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Διάβασε επίσης: Μαξιλάρια: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη φροντίδα τους

Και αν αυτό δεν είναι αρκετά σοκαριστικό, το 41% των γυναικών και το 50% των ανδρών δήλωσαν ότι θα αλλάξουν τα νυχτικά τους μόνο αν παρατηρήσουν ότι βγάζουν μια άσχημη μυρωδιά.

Η έρευνα των 1.000 ανθρώπων ανακάλυψε επίσης ένα κενό μεταξύ συνηθειών πλυσίματος ορισμένων ηλικιακών ομάδων. Για παράδειγμα, το 42% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 25 ετών, είπαν ότι πλένουν την πιτζάμα τους μόνο μία φορά το μήνα ή λιγότερο. Αντίθετα, ένας στους 10 από τους 45 και άνω, την έπλενε μετά από κάθε βράδυ.

Πόσο συχνά όμως πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας;

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Clean Living, τα ρούχα πρέπει να αλλάζουν και να πλένονται μετά από τρεις έως τέσσερις φορές. Συνιστάται να αλλάζονται τακτικά, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος ακάρεων σκόνης, παρασίτων και άλλων μικροβίων που μπορούν να προσκολληθούν στα νυχτικά μας καθώς κοιμόμαστε. Όπως συμβαίνει και με τις πετσέτες μας, οι πιτζάμες μπορούν να συγκεντρώσουν πολλή βρωμιά.

Διάβασε και αυτό: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα μας μπορεί να αποβάλλει εκατομμύρια κύτταρα του δέρματος και να παράγει άλλα σωματικά βακτήρια. Η υγεία μας είναι σημαντική, οπότε η έρευνα δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να υιοθετήσουμε αυτή τη συνήθεια και να αλλάζουμε τις πιτζάμες μας συχνά.