Δεν έχεις τέντες στο μπαλκόνι σου; Δες τι πρέπει να κάνεις

08.08.2020
Δεν έχεις τέντες στο μπαλκόνι σου; Δες τι πρέπει να κάνεις
Οι εναλλακτικές λύσεις που θα σε σώσουν για το καλοκαίρι

Δεν έχετε τέντα στο μπαλκόνι σου; Οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολλές και σήμερα θα μάθεις μερικές από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και οικονομικές ιδέες για να αποκτήσει το μπαλκόνι σου σκιά τώρα που ο ήλιος καίει και χρειάζεσαι προστασία.

Αυτό το είδες; 6 tips για να κρατήσεις φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Ομπρέλα

Η ομπρέλα αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση. Για να καλύψεις το μεγαλύτερο μέρος του μπαλκονιού σου (αναλόγως και το μέγεθός του) θα χρειαστείς μια μεγάλη ομπρέλα (μπορεί και 2) ώστε να έχεις σκιά τουλάχιστον στο σημείο που θα κάθεσαι.

Καλάμι σε ρολό

Μια επίσης οικονομική λύση είναι η τοποθέτηση καλαμιού σε ρολό. Πρόκειται για στόρια από μπαμπού που τοποθετούνται είτε ως οροφή για να προστατεύεσαι από τον ήλιο είτε στο πλάι για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Αυτά τα στόρια πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια πέργκολα με ξύλινο ή και μεταλλικό σκελετό.Τα ξύλινα δοκάρια που θα χρειαστείς για αυτήν την κατασκευή θα τα βρεις σε ξυλουργεία.

Διάβασε επίσης: Μόλις μετακόμισες; Κάνε αυτές τις έξι κινήσεις για να βγεις κερδισμένη

Πρασινάδα

Η πρασινάδα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τη δημιουργία σκίασης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάποιο αναρριχώμενο φυτό που θα το προσανατολίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείς.

Τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί ή δίχτυ σκίασης είναι ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να προστατευτείς από τον ήλιο και τις βλαβερές του ακτίνες. Με τη σωστή τοποθέτηση μπορεί να δώσει στιλ στη βεράντα σου. Θα βρεις τριγωνικά πανιά σκίασης σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου.

Δες και αυτό: Ξέρεις ότι το σκούπισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το δίπλωμα των ρούχων μπορούν να παρατείνουν τη ζωή σου;

Απλό τεντόπανο

Μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα απλό τεντόπανο ή να χρησιμοποιήσεις μια παλιά τέντα την οποία θα κόψεις σε τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα. Στήριξε το τεντόπανο πάνω στον τοίχο του μπαλκονιού αλλά και σε μερικά ξύλινα κοντάρια που θα στηρίξεις πάνω στο μπαλκόνι σου.