Ξέρεις ότι το σκούπισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το δίπλωμα των ρούχων μπορούν να παρατείνουν τη ζωή σου; | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
10/7

Ξέρεις ότι το σκούπισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το δίπλωμα των ρούχων μπορούν να παρατείνουν τη ζωή σου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ύστερα από αυτά που θα διαβάσεις ίσως δεν γκρινιάζεις τόσο πολύ για τις δουλειές του σπιτιού.

Φαίνεται ότι δεν χρειάζεται πλέον να εξαντλείσαι στο γυμναστήριο για να έχεις μια καλή υγεία. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν ήταν αρκετές για να διατηρήσουν την υγεία τους, αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη πληροφοριών. Αμερικανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι ακόμη και οι ελαφριές δραστηριότητες, όπως το δίπλωμα των ρούχων ή το σκούπισμα του πατώματος, μπορούν να σε κάνουν να ζήσεις περισσότερο.

Η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στη Journal of American Geriatrics Society, περιελάμβανε 6.000 συμμετέχουσες και όλες ήταν γυναίκες ηλικίας 63 έως 99 ετών όπου παρακολουθήθηκαν από γιατρούς για 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που πέρναγαν περίπου 30 λεπτά κάνοντας ελαφρές σωματικές δραστηριότητες όπως το να διπλώνουν ρούχα είχαν 12% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνες που σχεδόν δεν έκαναν τίποτε στο σπίτι. Το ποσοστό θνησιμότητας ήταν ακόμη χαμηλότερο μεταξύ των συμμετεχουσών που είχαν καθημερινά 30 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας. Η αύξηση του ποσοστού του προσδόκιμου ζωής στην περίπτωση αυτή ήταν περίπου 39%. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια για γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, καλλιέργειας και βάρους.

Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο εύρημα, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να έχουν οφέλη για την υγεία, ακόμα κι αν η σωματική τους δραστηριότητα είναι χαμηλότερη από ό, τι συνιστούν οι όποιες κατευθυντήριες οδηγίες. «Κάνοντας κάτι είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα», σημείωσε ο επικεφαλής της μελέτης Michael La Monte. Σύμφωνα με τα λόγια του, οι τρέχουσες συστάσεις δεν ενθαρρύνουν απλές δραστηριότητες, διότι η βάση δεδομένων δεν υπήρχε πριν.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι, αν και η μελέτη επικεντρώνεται σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ισχύει και για τη νεότερη γενιά. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να αναπτύξεις υγιεινές συνήθειες ενώ είσαι ακόμα νέα. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ευκολότερο για εσένα να τις διατηρήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Και τώρα ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες πολύ εύκολες επιλογές για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ζήσει περισσότερο.

Το πλύσιμο των πιάτων είναι επίσης ένα τέλειο αγχωλυτικό

Υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων στρες και της θνησιμότητας. Έτσι, εδώ είναι ένας ακόμα λόγος για να αρχίσεις να κάνεις τουλάχιστον μερικές δουλειές του σπιτιού. Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι που πλένουν τα πιάτα με προσοχή δηλαδή όταν επικεντρώνονται στη διαδικασία, μυρίζουν το σαπούνι και αισθάνονται τη θερμοκρασία του νερού, μπορούν να αυξήσουν την έμπνευσή τους κατά 25% και να μειώσουν το επίπεδο στρες κατά 27%. Ως εκ τούτου, αυτό σε βοηθά να παρατείνεις την υπέροχη ζωή σου.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι πρέπει να εστιάσεις πραγματικά στη διαδικασία. Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαδικασία διεκπεραιωτικά και έπλεναν τα πιάτα μόνο και μόνο επειδή έπρεπε, δεν είχαν οφέλη στην υγεία τους.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ