Τι να κάνεις με τα βρεγμένα ρούχα όταν έξω έχει φουλ σκόνη και γύρη

03.04.2024
Τι να κάνεις με τα βρεγμένα ρούχα όταν έξω έχει φουλ σκόνη και γύρη
Έχεις βάλει πλυντήριο, θέλεις ν' απλώσεις και όλα έξω είναι κίτρινα. Τι κάνεις; Ιδού μερικές προτάσεις που θα σε σώσουν, ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από θέματα αλλεργίας.

Κάτι η αφρικανική σκόνη, κάτι η γύρη, όλα γύρω μας είναι κίτρινα, όπως θα έχεις δει, και αυτό αφορά ακόμη και το κέντρο των πόλεων. Ένα από τα θέματα που προκύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τι κάνουμε με τη μπουγάδα και συγκεκριμένα με το άπλωμά της.

Εντάξει, φυσικά μπορείς να προχωρήσεις στο άπλωμα όπως κάνεις πάντα (καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και τα ρούχα θα στεγνώσουν σε χρόνο μηδέν) και απλά στο μάζεμα να τα τινάξεις καλά καλά και να τα μαζέψεις.

Θέλεις αφράτες πετσέτες; Ιδού τι να ΜΗΝ κάνεις

Τι γίνεται όμως αν υποφέρεις από αλλεργίες; Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να αποφύγεις να κρεμάσεις τα φρεσκοπλυμένα ρούχα έξω για να στεγνώσουν, καθώς δεν θα περάσεις και πολύ καλά με τα αλλεργιογόνα που έχουν προσκολληθεί σε αυτά. Ιδού μερικές εναλλακτικές επιλογές:

Σχάρα στεγνώματος εσωτερικού χώρου

Χρησιμοποίησε μια εσωτερική σχάρα ή σκοινί για να κρεμάσεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι, ή απλά φέρε μέσα την απλώστρα. Φρόντισε όμως να επιλέξεις έναν καλά αεριζόμενο χώρο, όπως κοντά σε ανοιχτό παράθυρο ή σε δωμάτιο με καλή κυκλοφορία αέρα, για να διευκολύνεις το στέγνωμα και να διώξεις τυχόν υγρασία.

5 καθημερινά πρακτικά προβλήματα και οι απλούστατες λύσεις τους

Στεγνωτήριο

«Με τέτοιες θερμοκρασίες στεγνωτήριο;», θα μου πεις. Μα τι να κάνεις, αν υπάρχει ανάγκη. Χρησιμοποίησέ το τουλάχιστον για τα ρούχα που είναι και λίγος μπελάς να απλώσεις, όπως για παράδειγμα οι κάλτσες που δεν τελειώνουν ποτέ (ειδικά αν έχεις παιδιά) ή οι πετσέτες που δεν χρειάζονται ούτε σίδερο μετά.

Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τον όγκο των ρούχα που χρειάζονται άπλωμα έτσι κι αλλιώς.

Καλυμμένος εξωτερικός χώρος

Εάν έχεις έναν καλυμμένο εξωτερικό χώρο όπως μια βεράντα ή ένα μπαλκόνι με στέγη, μπορείς κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις τα ρούχα σου, υπό την προϋπόθεση ότι ο χώρος είναι σχετικά προστατευμένος από τη σκόνη και τη γύρη.

5 μυστικά για να κάνεις το πλύσιμο στο πλυντήριο πιο αποτελεσματικό και ασφαλές για τα ρούχα σου

Η αφρικανική σκόνη, τουλάχιστον, φαίνεται ότι μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, όμως η ατμόσφαιρα δεν έχει καθαρίσει ακόμη, οπότε έχεις χρόνο να δοκιμάσεις μία από τις παραπάνω επιλογές αυτές τις μέρες. Επιπλέον, εάν ανησυχείς για τα αλλεργιογόνα σε εσωτερικούς χώρους, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις έναν καθαριστή αέρα/ιονιστή με φίλτρα HEPA για να βελτιώσεις την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.04.2024 - 12:31