5 καθημερινά πρακτικά προβλήματα και οι απλούστατες λύσεις τους

25.12.2020
5 καθημερινά πρακτικά προβλήματα και οι απλούστατες λύσεις τους
Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως χαμένα πράγματα μέσα στο σπιτι ή κάποια αδιαθεσία μπορούν να μας αναστατώσουν την καθημερινότητα. Η ρουτίνα που ζούμε συνήθως μπορεί να είναι ενοχλητική και λίγο δύσκολη. Ευτυχώς, υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη και την καθημερινή σου ρουτίνα λιγότερο αγχωτική και ενοχλητική.

Xρησιμοποίησε κολλητική ταινία για να αποφύγεις τις φουσκάλες

Αν σου αρέσει να φοράς ψηλά τακούνια τότε ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι όταν το καινούργιο σου εκπληκτικό ζευγάρι, σου δημιουργεί φουσκάλες.

Η έρευνα δείχνει ότι μπορείς να τις αποφύγεις αν βάλεις λίγη κολλητική ταινία στο παπούτσι σου γύρω από το μέρος που αγγίζει τη φτέρνα σου. Έτσι, θα μειωθεί η τριβή και θα αποτρέψει τις φουσκάλες.

Εάν θέλεις να αφαιρέσεις τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σου, τρίψε τη βρύση της κουζίνας σου

Αν σου αρέσει το μαγείρεμα, τότε ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσεις το σκόρδο, το κρεμμύδι ή τη μυρωδιά των ψαριών από τα χέρια σου καθώς μερικές φορές το σαπούνι δεν μπορεί καν να χειριστεί αυτό το φαινομενικά απλό έργο.

Μια απροσδόκητη λύση είναι ακριβώς κάτω από τη μύτη σου - κυριολεκτικά. Για να αφαιρέσεις την δυσάρεστη οσμή, αρκεί να τρίψεις τα χέρια σου σε ανοξείδωτο ατσάλι. Το θείο στο σκόρδο συνδέεται με μέταλλα στον ανοξείδωτο χάλυβα. Η αντίδραση μεταξύ του θείου και των μετάλλων αφαιρεί γρήγορα τη μυρωδιά. Ευτυχώς, η βρύση της κουζίνας σoυ, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Απλά πλύνε τα χέρια σου με κρύο νερό και τρίψε τα στη βρύση.

Χρησιμοποίησε μια κεραμική κούπα για να ακονίσεις τα μαχαίρια σου

Φυσικά, δεν είμαστε επαγγελματίες σεφ για να έχουμε στο σπίτι ένα κιτ ακονίσματος για να διορθώσουμε το πρόβλημα με τα μαχαίρια.

Σε αυτήν την περίπτωση, η αγαπημένη μας κούπα καφέ μπορεί να βοηθήσει. Σχεδόν κάθε κεραμική κούπα έχει ένα ακατέργαστο χείλος γύρω από το κάτω μέρος. Απλά γύρνα την κούπα ανάποδα, κράτα τη λεπίδα υπό γωνία 45 μοιρών και μετακίνησέ την πάνω από το χείλος. Επανάλαβε τη διαδικασία 5-10 φορές και από τις δύο πλευρές.

Χρησιμοποίησε παγάκια για να σιδερώσεις τα ρούχα σου

Εάν το σίδερο σου χάλασε ή πρέπει να σιδερώσεις τη φούστα σου γρήγορα αμέσως μετά το πλυντήριο, μπορείς να βάλεις αρκετά παγάκια στο στεγνωτήριο σου και να το ενεργοποιήσεις στη μέγιστη θερμοκρασία. Ο πάγος θα μετατραπεί σε ατμό και θα εξομαλύνει όλες τις τσακίσεις.

Σημείωση: Μην γεμίζεις το στεγνωτήριο με ρούχα - δεν θα λειτουργήσει έτσι. Αυτό το κόλπο ισχύει για να σιδερώσει ένα πράγμα κάθε φορά.

Βάλε ένα ζεστό κουτάλι σε ένα τσίμπημα εντόμου για να μειώσεις τον κνησμό

Όταν ένα κουνούπι σε τσιμπήσει, μεταφέρει το σάλιο του κάτω από το δέρμα σου και αυτό προκαλεί τον κνησμό.

Η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει την πρωτεΐνη που περιέχει το σάλιο. Για αυτό βάλε ένα κουτάλι κάτω από ζεστό νερό για ένα λεπτό και στη συνέχεια τοποθέτησέ το στο τσίμπημα. Θα δεις θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τον κνησμό.