Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο ένα θέμα που σχετίζεται με τους λοβούς της πιπεριάς, τα... βουναλάκια δηλαδή που έχουν στο κάτω μέρος τους οι πιπεριές.
Το σενάριο θέλει τις πιπεριές που έχουν τρεις λοβούς να είναι αρσενικές και με 4 θηλυκές και αυτό να επηρεάζει τη γεύση τους. Δηλαδή πιπεριές με τρεις λοβούς θεωρείται ότι είναι λιγότερο γλυκιές από αυτές με τους 4 και είναι προτιμότερες για ψήσιμο ενώ οι πιο γλυκές κάνουν και για να φαγωθούν ωμές.
Το γεγονός αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος βέβαια όπως λένε οι βοτανολόγοι καθώς ο αριθμός των λοβών που έχει μια πιπεριά εξαρτάται από την ποικιλία, τη γενετική και τις συνθήκες ανάπτυξης του φυτού.
Η δε γλυκύτητα της πιπεριάς εξαρτάται από το πόσο ώριμη είναι και όχι από το πόσους λοβούς έχει. Γι' αυτό οι κόκκινες πιπεριές είναι συνήθως πιο γλυκιές από τις πράσινες.
Ακόμα και οι κίτρινες πιπεριές είναι λιγότερο γλυκιές όταν δεν είναι αρκετά ώριμες οπότε είναι θέμα ωριμότητας του λαχανικού και όχι... λοβών.