Πολύ βολική συσκευή είναι το air fryer που θεωρητικά τηγανίζει με αέρα αντί για λάδι και άρα είναι πιο υγιεινή επιλογή αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι φουρνάκι και ότι μπορούμε να ψήσουμε τα πάντα εκεί. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που είναι μάλλον απαγορευτικό να τα βάζετε στο air fryer και αν το έχετε ήδη κάνει σίγουρα θα διαπιστώσατε γιατί. Διαφορετικά ιδού 6 τρόφιμα που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να βάλετε στο air fryer για ψήσιμο.
Popcorn
Είναι περισσότερη η φασαρία που θα κάνετε παρά το αποτέλεσμα. Είναι πιθανόν να μην ανοίξουν όλοι οι σπόροι του καλαμποκιού, να καούν και τελικά η γεύση του ποπ κορν να είναι απαίσια.
Φυλλώδη λαχανικά
Μην επιχειρήσετε να ψήσετε σπανάκι ή άλλες πρασινάδες. Καθώς δεν έχουν πολλά υγρά θα καούν αμέσως και τελικά θα πάρετε καμμένα φύλλα όχι ψημένα
Ολόκληρο κοτόπουλο
Άλλο να βάλετε μικρά μπουτάκια και άλλο ένα ολόκληρο καθώς διακινδυνεύετε να μην ψηθεί ομοιόμορφα και τελικά να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας από τυχόν βακτήρια που θα σκότωνε ένα καλό ψήσιμο.
Φρέσκο μπρόκολο
Μόλις το φέρατε από τη λαϊκή; Βάλτε το σε ατμομάγειρα ή στην κατσαρόλα και όχι στο air fryer διότι το καίει και πικρίζει.
Χύμα τυρί
Δεν είναι καλή ιδέα να κάνετε μακαρόνια φούρνου ή μανιτάρια με λιωμένο τυρί στο air fryer γιατί το τυρί θα κολλήσει παντού και δεν θα μπορέσετε ούτε να το σερβίρετε σωστά ούτε να καθαρίσετε καλά τη συσκευή.
Ρύζι ή μακαρόνια
Το ωμό ρύζι και τα μακαρόνια χρειάζονται νερό για να βράσουν. Μην περιμένετε λοιπόν ότι ο αέρας του air fryer έχει νερό για να τα μαλακώσει. Εκτός αν θέλετε να φάτε... πέτρες!