Πολλές δεν είναι οι συνταγές που σου ζητάνε λιωμένο σκόρδο στα υλικά; Ο ένας τρόπος είναι να το... ζουλήξεις με πιρούνι που η αλήθεια είναι ότι αν δεν ξέρεις καλά το πώς, γλιστράει με κίνδυνο ακόμα και να τραυματιστείς.
Ο άλλος τρόπος είναι να το τρίψεις χειροκίνητα στον τρίφτη (διότι είναι πολύ μικρό για να πάει στο μούλτι) οπότε το μισό θα μείνει πάνω στον τρίφτη και θα μυρίσουν τα χέρια σου.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο κόλπο με τη χρήση του ραβδομπλέντερ που μπορεί να σου αλέσει το σκόρδο σε δευτερόλεπτα.
Γυρίζεις το ραβδομπλέντερ σου ανάποδα, χώνεις τις σκελίδες του σκόρδου που θέλεις να αλέσεις, σκεπάζεις με λίγη μεμβράνη για να μην αρχίζει να πετάγεται παντού (προσοχή μην ακουμπά τις λεπίδες) και ίσα που πατάς το κουμπί.
Δες το βίντεο για να καταλάβεις καλύτερα: