Ένα ιδιαίτερο κόλπο για να κρατήσεις το καρπούζι πιο πολλές μέρες φρέσκο στο ψυγείο σου αφού το έχεις κόψει πρότεινε ο Σωτήρης Καλυβάτσης στην εκπομπή του.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον στη λαϊκή τα καρπούζια πωλούνται και με το κομμάτι ώστε να μη χρειαστεί να πετάξεις μέρος του ή να μην προλάβεις να το καταναλώσεις πριν χαλάσει, μέσα σε 3-4 μέρες από την στιγμή που θα κοπεί.
Μια άλλη αλήθεια είναι ότι το καρπούζι γενικά αντέχει σε ένα καλό ψυγείο.
Μπορείς όμως να δοκιμάσεις το κόλπο που βασίζεται στη χρήση μιας σκελίδας σκόρδου. Κάποιοι το βάζουν δίπλα στο κομμένο καρπούζι στο ψυγείο, εκείνος όμως προτείνει κάτι άλλο για να μην μυρίσει το ψυγείο.
Το σκόρδο έχει φυσικές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οπότε το κόλπο βασίζεται στο ότι μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη μικροβίων στον αέρα του ψυγείου ή στην επιφάνεια του καρπουζιού.
Το καρπούζι επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό είναι ευαίσθητο στα βακτήρια όταν κόβεται, τα οποία θεωρείται ότι απομακρύνει το σκόρδο.
Το κόλπο
Κόψε το καρπούζι (αν δεν είναι ήδη κομμένο).
Κόψε στη μέση μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο.
Βάλε τα κομμάτια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω πάνω στην κομμένη επιφάνεια του καρπουζιού.
Τύλιξέ το καλά με μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.
Αυτό που δεν μας εξήγησε ο ηθοποιός είναι αν το καρπούζι μετά μυρίζει σκορδίλα!