Λιμπίζεσαι αυτές τις τραγανές, τυρένιες πατατοκροκέτες; Ιδού η συνταγή!

21.06.2025
Λιμπίζεσαι αυτές τις τραγανές, τυρένιες πατατοκροκέτες; Ιδού η συνταγή!
Δεν θα θες να τελειώσουν!

Μπελαλίδικος μεζές αν δεν σου αρέσει το τηγάνι αλλά είναι πάντα καλοδεχούμενος στο τραπέζι ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά που τρώνε μόνο τυρί ή μακαρόνια.

Αυτές οι τραγανές απ' έξω και cheesy μέσα πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα είναι όνειρο!

Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης σου δείχνει τα βήματα για να τις κάνεις ολοστρόγγυλες!

Υλικά για τις κροκέτες

800 γρ. πατάτες

50 γρ. γάλα (1/4της κούπας)

200 γρ. τυρί μοτσαρέλα

5 κ.σ. κορν φλάουρ

1/2 κ.γ. πάπρικα

1,5 κ.γ. αλάτι

Ρίγανη

Για το πανάρισμα

Αλεύρι γ.ο.χ

2 μέτρια αυγά

Φρυγανιά

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε κορν φλάουρ, πάπρικα, αλάτι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
  • Πιέζουμε τη μοτσαρέλα και σχηματίζουμε μικρές μπάλες των 5 γρ.
  • Μετραμε 25 γρ. πατάτα, την πατάμε με την παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη μοτσαρέλα.
  • Κλείνουμε καλά και πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.
  • Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα σε αλεύρι, στη συνέχεια σε αυγό και τέλος σε φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τηγανίζουμε με προσοχή για να μην σκάσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.06.2025 - 20:14