Μπελαλίδικος μεζές αν δεν σου αρέσει το τηγάνι αλλά είναι πάντα καλοδεχούμενος στο τραπέζι ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά που τρώνε μόνο τυρί ή μακαρόνια.
Αυτές οι τραγανές απ' έξω και cheesy μέσα πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα είναι όνειρο!
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης σου δείχνει τα βήματα για να τις κάνεις ολοστρόγγυλες!
Υλικά για τις κροκέτες
800 γρ. πατάτες
50 γρ. γάλα (1/4της κούπας)
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. πάπρικα
1,5 κ.γ. αλάτι
Ρίγανη
Για το πανάρισμα
Αλεύρι γ.ο.χ
2 μέτρια αυγά
Φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε κορν φλάουρ, πάπρικα, αλάτι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
- Πιέζουμε τη μοτσαρέλα και σχηματίζουμε μικρές μπάλες των 5 γρ.
- Μετραμε 25 γρ. πατάτα, την πατάμε με την παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη μοτσαρέλα.
- Κλείνουμε καλά και πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.
- Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα σε αλεύρι, στη συνέχεια σε αυγό και τέλος σε φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τηγανίζουμε με προσοχή για να μην σκάσουν.