5 μυστικά για να κάνεις το πλύσιμο στο πλυντήριο πιο αποτελεσματικό και ασφαλές για τα ρούχα σου 

02.08.2023
5 μυστικά για να κάνεις το πλύσιμο στο πλυντήριο πιο αποτελεσματικό και ασφαλές για τα ρούχα σου 
Μερικές φορές το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο νομίζεις. Υ πάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που θα την κάνουν πιο άπλή.

Υπάρχουν φορές που τα ρούχα δεν πλένονται καλά και οι βρωμιές μένουν εκεί αντί να φεύγουν ή βρίσκεις τρύπες στα αγαπημένα σου μπλουζάκια. Επίσης, ένα πλυντήριο μπορεί να χαλάσει για άγνωστο λόγο. Έτσι, για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα, καθώς και να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής των ρούχων σου, καλό είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω 5 χρήσιμες συμβουλές.

Έλεγξε την κατάσταση του κάδου

Το πλυντήριο ρούχων που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει τρύπες στα ρούχα σου. Μια νάιλον κάλτσα μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις εάν το μηχάνημα είναι ο ένοχος.

Τύλιξε την στο χέρι σου και ακούμπησε την γύρω γύρω από το εσωτερικό του άδειου κάδου. Αν η κάλτσα δεν σκιστεί ή δεν πιαστεί κάπου, το πλυντήριο δεν κάνει τρύπες και δεν σκίζει τα ρούχα. Αν σκιστεί, θα πρέπει να καλέσεις έναν μηχανικό.

Τα λάθη στο πλύσιμο ρούχων που μπορεί να κάνουν κακό στα ρούχα σου

Βάλε ένα σφουγγάρι στο πλυντήριο αν έχεις κατοικίδια στο σπίτι

Οι άνθρωποι που έχουν γάτα ή σκύλο γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι τρίχες των κατοικίδιων τους παραμένουν στα ρούχα ακόμα και μετά το πλύσιμο. Αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Απλώς βάλε ένα καθαρό σφουγγάρι πιάτων στον κάδο μαζί με τα ρούχα σου και οι τρίχες θα κολλήσουν σε αυτό.

Πρόσθεσε στοματικό διάλυμα στον κάδο

Για να καθαρίσεις τον κάδο από βακτήρια και μικρόβια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό και οικονομικό καθαριστικό -ένα στοματικό διάλυμα. Αυτό το προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την αναπνοή μας φρέσκια μπορεί να αφαιρέσει εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από τον κάδο του πλυντηρίου. Απλά πρέπει να ρίξεις το στοματικό διάλυμα στον άδειο κάδο και να τρέξεις έναν κύκλο πλύσης.

Αξιοποίησε τα οφέλη των μικροϊνών

Το χνούδι φαίνεται ιδιαίτερα στα σκούρα ρούχα. Ο λόγος που εμφανίζεται είναι επειδή μικρές ίνες που χωρίζονται από το ένα ρούχο επικάθονται στην επιφάνεια του άλλου.

Ένα μικρό πανί από μικροΐνες θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το χνούδι. Πρόσθεσέ το στον κάδο και ξεκίνα το πλύσιμο, και κατά τη διαδικασία στεγνώματος το χνούδι θα κολλήσει στο πανί.

Χρειάζεται πραγματικά να ξεχωρίζεις τα άπλυτα σου; Οι ειδικοί απαντούν

Καθάρισε το συρτάρι του απορρυπαντικού

Για να καθαρίσεις το συρτάρι από βρωμιά και βακτήρια, πρέπει να ρίξεις μέσα δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι και περίπου είκοσι σταγόνες αιθέριο έλαιο και στη συνέχεια να κάνεις έναν κύκλο πλύσης. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου που έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.08.2023 - 08:50