4 τρόποι για να κρατήσεις καθαρά ακόμη και τα πιο ακριβά σου σκουλαρίκια

28.07.2023
4 τρόποι για να κρατήσεις καθαρά ακόμη και τα πιο ακριβά σου σκουλαρίκια
Τα σκουλαρίκια είναι ένα πανέμορφο αξεσουάρ που ολοκληρώνει τις εμφανίσεις μας αλλά δυστυχώς καθαρίζονται εξαιρετικά δύσκολα λόγω του μεγέθους τους αλλά και των πολύτιμων υλικών που μπορεί να έχουν πάνω τους.

Tα κοσμήματα λόγω της θέσης τους βρίσκονται πιο κοντά στο πρόσωπο και τα μαλλιά, που σημαίνει ότι συχνά είναι ευάλωτα όσον αφορά στο μακιγιάζ, τα αρώματα και τις λακ. Τι πρέπει να κάνεις για να τα διατηρήσεις καθαρά; Διάβασε συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί των piercing και των εκλεκτών κοσμημάτων για το πώς να φροντίσεις τη συλλογή των σκουλαρικιών σου, ώστε να αστράφτουν για πάντα.

Φόρα τα σκουλαρίκια σου στο τέλος

«Προσπαθήστε να μην ψεκάζετε προϊόντα μαλλιών και μακιγιάζ απευθείας σε σκουλαρίκια, καθώς θα τα κάνουν να φαίνονται βρώμικα και να μην αστράφτουν, κάτι που σημαίνει επίσης περισσότερο καθάρισμα», εξηγεί η Maria Tash, ιδρύτρια της ομώνυμης φίρμας κοσμημάτων. Είναι ασφαλέστερο να φοράς τα σκουλαρίκια σου μετά την εφαρμογή των καλλυντικών ή να κρατάς ένα χαρτομάντιλο από πάνω τους καθώς ψεκάζεις.

8 ιδέες ανοιξιάτικων piercing για ανατρεπτικό look

Οι πολύτιμοι λίθοι στα σκουλαρίκια χρειάζονται ειδική φροντίδα

Όταν καθαρίζεις τα σκουλαρίκια σου, να θυμάσαι ότι κάθε ημιπολύτιμος λίθος και μέταλλο απαιτεί διαφορετική επεξεργασία. «Τα διαμάντια προσελκύουν λίπη και ελαιώδεις ουσίες», εξηγεί η Vanessa Chilton, συνιδρύτρια του Robinson Pelham, του αγαπημένου οίκου κοσμημάτων της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Αν και οι λιπαρές δαχτυλιές δεν είναι ότι καλύτερο, μπορούν να καθαριστούν εύκολα στα διαμάντια και τον χρυσό.

«Ο σχολαστικός καθαρισμός απαιτεί μια επιπλέον μαλακή οδοντόβουρτσα και πράσινο σαπούνι για να ξεπλύνετε πρώτα τυχόν υπολείμματα δέρματος. Μετά ρίχνετε νερό και, τέλος, ένα απαλό τρίψιμο με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να εξαφανίσετε τυχόν υπολείμματα λαδιού», προτείνει η Tash. Για ζαφείρια και ρουμπίνια, ένα καθάρισμα των λίθων με cotton pad με οινόπνευμα θα δώσει σίγουρη λάμψη, αλλά αν τα σκουλαρίκια σου έχουν πολύτιμα vintage κομμάτια ή πορώδη πετράδια, η Tash συμβουλεύει να συμβουλευτείς έναν κοσμηματοπώλη.

Πώς να κάνεις layering με τα κοσμήματά σου

Επίλεξε ατμό και καθαριστές υπερήχων

Εάν τα σκουλαρίκια σου χρειάζονται βαθύτερο καθάρισμα, υπάρχουν επιλογές, αλλά δούλεψε πάνω τους προσεκτικά. «Εάν διαθέτετε καθαριστή με υπερήχους, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απομακρύνετε με ασφάλεια τη βρωμιά χρησιμοποιώντας υπερηχητικά κύματα», λέει η Chilton, «αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς ημιπολύτιμοι λίθοι όπως οπάλια, φεγγαρόπετρες, τυρκουάζ, σμαράγδια και μαργαριτάρια δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μηχάνημα υπερήχων». Το ίδιο ισχύει και για τον καθαρισμό με ατμό. «Μπορείτε να καθαρίσετε στον ατμό ορισμένα σκουλαρίκια, αλλά όχι αυτά με μαργαριτάρια, σμαράγδια ή οποιοδήποτε κόσμημα φτιαγμένο με λεπτό φύλλο χρυσού πίσω από την πέτρα - θα τα καθάριζετε μόνο χρησιμοποιώντας νερό σε θερμοκρασία δωματίου και πολύ ήπιο σαπούνι και μετά μια μαλακή πετσέτα για να στεγνώσουν», λέει η Tash.

Αποθήκευσέ τα προσεκτικά

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις πώς και πού θα αποθηκεύσεις τα σκουλαρίκια σου για να τα προστατεύσεις από τη σκόνη. «Φυλάξτε τα σε μια καθαρή περιοχή», λέει η Τash. «Κάπου όπως θα κάνατε με την οδοντόβουρτσά σας για να την κρατήσετε μακριά από βακτήρια. Τα κουτιά κοσμημάτων εφευρέθηκαν για κάποιο λόγο».

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2023 - 18:09