Λευκά sneakers: 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να τα καθαρίσεις με «σπιτικές» συνταγές

Λευκά sneakers: 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να τα καθαρίσεις με «σπιτικές» συνταγές
Ει΄ναι απίθανο το λευκό (γενικότερα) αλλά χρειάζεται περισσότερη φροντίδα (ειδικότερα). Και στα παπούτσια, φυσικά!

Τα λευκά sneakers είναι είναι ένα βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας που αρέσει σχεδόν σε όλους. Δυστυχώς όμως λεκιάζονται τόσο εύκολα οπότε ακόμα κι αν τα προσέχεις πολύ, μάλλον θα καταλήξεις να τα αφήσεις στη ντουλάπα μετά από πολλές χρήσεις. Γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετικές και αποτελεσματικές τεχνικές για να τα καθαρίσεις. Όχι μόνο μπορείς να κάνεις το ύφασμα να φαίνεται ξανά λαμπερό λευκό, όπως όταν τα πρωτοαγοράσες αλλά και θα αποφύγεις να καταστρέψεις τα παπούτσια πλένοντάς τα πολλές φορές.

Με τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού θα μπορέσεις να καθαρίσεις τα παπούτσια σου εύκολα, ώστε να μην φοβάσαι πλέον να τα φοράς όποτε θέλεις.Και το βασικό είναι υλικά τα οποία υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Λευκό πουκάμισο: 6 ιδέες για να φορέσεις το αγαπημένο all time classic ρούχο

Χοντρό αλάτι και γάλα

Όταν τα λευκά παπούτσια αποκτήσουν αυτόν τον κιτρινωπό τόνο, είναι καιρός να τα καθαρίσουμε καλά για να δούμε αν μπορούμε να επαναφέρουμε το αρχικό τους χρώμα. Θα χρειαστεί να ανακατέψεις μόνο μισό φλιτζάνι χοντρό αλάτι με ένα λίτρο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Πρέπει να μουλιάσεις τα sneakers σε αυτό το λευκαντικό μείγμα για τουλάχιστον τρεις ώρες ώστε να έχει το αποτέλεσμα που ψάχνεις. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείς να τα τρίψεις με μια βούρτσα για να αφαιρέσεις τυχόν λεκέδες που παραμένουν. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα με άφθονο νερό και σαπούνι και άφησέ τα να στεγνώσουν στον αέρα. Προσοχή μην αφήσεις κανένα ίχνος από το γάλα!

Πώς να απογειώσεις το outfit σου - 6 tips για ανεπιτήδευτα cool εμφανίσεις

Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Για να κάνεις τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια να φαίνονται ξανά λαμπερά λευκά, δεν χρειάζεται να αγοράζεις υπερτιμημένα προϊόντα που συχνά είναι δύσκολο να βρεις. Απλά χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και ζεστό νερό, μπορείς να απαλλαγείς από τους περισσότερους σκούρους λεκέδες που εμφανίζονται στο ύφασμα των παπουτσιών σου μετά από μερικούς μήνες χρήσης.

Ξεκίνα ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ. Το είδος πάστας που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να το απλώσεις στα αθλητικά παπούτσια σου χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τρίψε ελαφρά τόσο τη σόλα όσο και το ύφασμα. Άφησε την πάστα να καθίσει τουλάχιστον 3 ή 4 ώρες στον ήλιο και στη συνέχεια αφαίρεσε την περίσσεια πάστας χτυπώντας τα παπούτσια μαζί.

Αυτό όχι μόνο θα «λευκάνει» αποτελεσματικά τα παπούτσια σου, αλλά είναι επίσης μια καλή λύση για να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές που παράγονται από βακτήρια που μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στα παπούτσια.

5 αποτελεσματικοί τρόποι να κάνεις πιο άνετα τα άβολα καινούργια παπούτσια σου

Αμμωνία

Εάν έχεις δοκιμάσει διαφορετικές μεθόδους για να κάνεις ξανά τα παπούτσια σου λευκά, αλλά οι λεκέδες είναι πολύ μεγάλοι ή σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν, ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσεις μια πιο αποτελεσματική μέθοδο: την αμμωνία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμμωνία μέτριας ισχύος, ένα διάλυμα που περιέχει 50% αμμωνία και 50% νερό. Εάν δεν έχεις αμμωνία μέτριας ισχύος στο σπίτι, μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου. Βούτηξε ένα πανί στο διάλυμα και τρίψε τα παπούτσια σου εκεί που έχουν λεκέδες. Αφού τα ξεπλύνεις με άφθονο νερό, άφησέ τα να στεγνώσουν στον αέρα για τουλάχιστον 24 ώρες για να εξαφανιστεί η έντονη μυρωδιά.

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για τη λεύκανση των sneakers. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεις επιπλέον προφυλάξεις όταν χρησιμοποιείς χημικές ενώσεις όπως η αμμωνία. Να φοράς πάντα γάντια και να αποφεύγεις την επαφή με τα μάτια.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.07.2023 - 08:29