5 αποτελεσματικοί τρόποι να κάνεις πιο άνετα τα άβολα καινούργια παπούτσια σου

5 αποτελεσματικοί τρόποι να κάνεις πιο άνετα τα άβολα καινούργια παπούτσια σου
Τα καινούργια παπούτσια είναι πάντα μια απόλαυση. Τι συμβαίνει όμως όταν μόλις τα βγάλεις από το κουτί και τα φορέσεις αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να περπατήσεις με αυτά; Ιδού μερικά κόλπα που μπορεί να σε βοηθήσουν να τα κάνεις πιο βολικά.

Αν το πόδι σου γλιστράει δοκίμασε μία ειδική ταινία

Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, τα λίγα λεπτά που θα τα δοκιμάσεις στο κατάστημα δεν είναι αρκετά για να ξέρεις αν θα έχουν γλιστερό πάτο. Αν σου συμβεί αυτό, κόλλησε μια αντιολισθητική ταινία στην εσωτερική σόλα. Με αυτόν τον τρόπο, η τραχιά επιφάνεια της ταινίας θα βοηθήσει να μην γλιστρήσει το πόδι σου.

Βάλε βερνίκι νυχιών σε σανδάλια που τρίβουν τα δάχτυλα των ποδιών σου

Ένας απλός τρόπος για να αποφύγεις τις φουσκάλες που προκαλούνται από την τριβή ανάμεσα στις σαγιονάρες και το δέρμα, είναι να εφαρμόσεις λίγο διαφανές βερνίκι στις περιοχές όπου το νιώθεις να τρίβεται.

Πριν σπάσεις τη φουσκάλα στο πόδι σου, διάβασε αυτό

Απαλλάξου από τον σκληρό πάτο με ένα... σερβιετάκι (!)

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να περπατάς σε μια μαλακή επιφάνεια, αλλά μερικά παπούτσια είναι τόσο σκληρά που απλά δεν μπορείς να περπατήσεις άνετα όταν τα φοράς. Λοιπόν, ένας απλός τρόπος για να το διορθώσεις είναι να τα μαλακώσεις βάζοντας ένα σερβιετάκι στον πάτο.

Κάνε τα παπούτσια σου μεγαλύτερα με κάλτσες

Η μεγέθυνση των στενών παπουτσιών είναι σχετικά απλή. Το κόλπο είναι να τυλίγεις πολλά ζευγάρια κάλτσες και να τα βάζεις στο παπούτσι μέχρι να μην χωράνε πλέον. Άφησέ τα όλη τη νύχτα και έλεγξε πόσο έχουν τεντωθεί το πρωί. Εάν είναι απαραίτητο, επανάλαβε τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δέσε τα κορδόνια σου ανάλογα με τις ανάγκες σου

Ο τρόπος που δένεις τα κορδόνια σου μπορεί να κάνει τα καινούργια αθλητικά παπούτσια σου πιο άνετα. Μπορείς να τα δέσεις τόσο σφιχτά ή χαλαρά για να αισθανθείς πιο άνετα τα παπούτσια σου. Η λύση είναι να τοποθετήσεις τα κορδόνια ενώ φοράς τα παπούτσια σου

Τελευταία τροποποίηση στις 01.02.2023 - 12:46