Mικρό υπνοδωμάτιο: 5 έξυπνα κόλπα για να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο

09.06.2024
Mικρό υπνοδωμάτιο: 5 έξυπνα κόλπα για να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο
Αν νιώθεις ότι το δωμάτιό σου σε «πνίγει» δοκίμασε μερικά από τα παρακάτω κόλπα μήπως και κάτι καταφέρεις.

Έξυπνος σχεδιασμός και οργάνωση. Αυτά είναι τα «μαγικά» κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια πιο ευρύχωρη αίσθηση σε έναν σχετικά μικρό χώρο.

Ιδού μερικές συμβουλές που ίσως σου φανούν χρήσιμες:

1. Χρησιμοποίησε ανοιχτά χρώματα και έξυπνο φωτισμό

Ανοιχτα χρώματα

Επίλεξε ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, ανοιχτό γκρι ή παστέλ αποχρώσεις για τους τοίχους και την οροφή. Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν περισσότερο φως, κάνοντας τον χώρο να αισθάνεται ευάερος και ανοιχτός. Επίσης ενσωμάτωσε καθρέφτες για να αντανακλούν το φως και να δίνουν μια ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου και θα δεις αμέσως διαφορά.

Φωτισμός

Μεγιστοποίησεσ το φυσικό φως διατηρώντας ελάχιστες τις επεξεργασίες παραθύρων. Χρησιμοποίησε διάφανες κουρτίνες ή περσίδες και κοκόμασε τη λύση πολυεπίπεδου φωτισμού με φωτιστικά οροφής, απλίκες τοίχου και φωτιστικά κομοδίνου για να δημιουργήσεις έναν καλά φωτισμένο χώρο.

2. Επιλέξτε Έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών

Λύσεις αποθήκευσης

Επένδυσε σε έπιπλα που λειτουργούν ως αποθηκευτικός χώρος, όπως ένα κρεβάτι με συρτάρια από κάτω ή έναν πάγκο που ανοίγει για αποθήκευση, αλλά και σε επιτοίχια ράφια για να διατηρήσεις το χώρο του δαπέδου καθαρό.

Πτυσσόμενα/μετατρέψιμα έπιπλα

Σκέψου ένα κρεβάτι Murphy ή έναν καναπέ-κρεβάτι για να ελευθερώσεις χώρο στο πάτωμα όταν το κρεβάτι δεν χρησιμοποιείται.
Με την ίδια λογική καλό είναι να έχεις πτυσσόμενα γραφεία ή τραπέζια που μπορούν να κρύβονται όταν δεν χρειάζονται.

3. Βελτίωσε τη διάταξη των επίπλων

Τοποθέτησε μεγαλύτερα έπιπλα στους τοίχους για να απελευθερώσεις το κέντρο του δωματίου και απόφυγε να τοποθετείς πάρα πολλά έπιπλα. Κράτα τα απαραίτητα για να μην αισθάνεσαι στενό το δωμάτιο.

4. Στρέψε το ενδιαφέρον προς τα πάνω

Ψηλά έπιπλα και κρεμαστός χώρος αποθήκευσης

Επίλεξε πιο ψηλά έπιπλα όπως βιβλιοθήκες και ντουλάπες για να τραβήξεις το βλέμμα προς τα πάνω και να χρησιμοποιήσεις τον κάθετο χώρο με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, δοκίμασε να κρεμάσεις έργα τέχνης ή φωτογραφίες ψηλότερα στους τοίχους και θα δημιουργήσεις μια διαφορετική εντύπωση... ύψους.

5. Decluttering

Μεγάλη η κουβέντα εδώ αλλά ναι, όλες οι επιφάνειες όπως πχ τα κομοδίνα πρέπει να είναι τακτοποιημένες πάντα. Η ακαταστασία «μικραίνει» περισσότερο έναν χώρο γι' αυτό φρόντισε να κρατάς ό,τι δεν χρειάζεσαι μακριά από το οπτικό σου πεδίο. Χρησιμοποιήσε γάντζους, σχάρες και αξεσουάρ πάνω από την πόρτα για να χρησιμοποιήσεις τον κάθετο χώρο αποθήκευσης και να «εξαφανίσεις» πράγματα που δεν χρειάζεται να βλέπεις.

Εφαρμόζοντας αυτές τις στρατηγικές, μπορεί και να τα καταφέρεις να μετατρέψεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε έναν άνετο, οπτικά μεγαλύτερο χώρο. Αξίζει μια δοκιμή!

Τελευταία τροποποίηση στις 09.06.2024 - 20:54