Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Μία σπάνια φωτογραφία με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού και μία ιστορία από το χθες

23.04.2024
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Μία σπάνια φωτογραφία με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού και μία ιστορία από το χθες
NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Εγγονός της σπουδαίας Κατίνας Παξινού, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

Μία πολύ όμορφη φωτογραφία μοιράστηκαν οι διαχειριστές της σελίδας Vintage Greece με πρωταγωνιστές την Κατίνα Παξινού και τα εγγόνια της, Αλέξανδρο και Φαίδωνα Αντωνόπου΄λο.

Ο γνωστός ηθοποιός, αντίθετα με τον αδελφό του, είχε αισθανθεί την υποκριτική ως μόνοδρομο χωρίς, όμως, να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό είχε σχέση με τη γιαγιά του.

«Και ο αδερφός μου ο Φαίδων, την ίδια γιαγιά είχε, αλλά ουδεμία σχέση. Ο αδερφός μου πήγαινε στις παραστάσεις της γιαγιάς του της Παξινού και του παππού του του Μινωτή για να τις δει. Εγώ δεν είχα καλύτερο από το να πηγαίνω να βλέπω τις πρόβες, δεν πήγαινα απλά για να δω τη γιαγιά μου και τον παππού μου. Κι όταν μεγάλωσα αρκετά είχα κι ένα άλλο κουσούρι, πήγαινα και έκανα υποβολίο στην Παξινού να μάθει τα λόγια της, το οποίο είναι ένα αφόρητα βαρετό πράγμα, κρατάς το βιβλίο και κοιτάς αν ο άλλος λέει τα λόγια απέξω, τον βοηθάς να τα μάθει, αλλά εγώ δεν είχα καλύτερο από αυτό και από το να πηγαίνω στην κουίντα, όταν δεν είχα σχολείο και να βλέπω την παράσταση. Τα Σάββατα και τις Κυριακές ήμουν στα παρασκήνια και έβλεπα την παράσταση απο εκεί. Προφανώς με μαγνήτιζε αυτό από πολύ μικρό παιδί, από 5 ετών», είχε παραδεχτεί ο ηθοποιός σε παλιότερη συνέντευξή του.

{https://www.instagram.com/p/C6GMdbBo8mY/}

Νόνικα Γαληνέα: Ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ από τον πρώτο της γάμο

Ο γνωστός ηθοποιός έχει μιλήσει αρκετές φορές δημοσίως για τη θρυλική γιαγιά του. «Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μόνη που μου έδωσε την ευλογία της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έκανε όλα τα χατίρια, μπάλωνε τις αταξίες που έκανα. Εγώ κάπνιζα και το ήξερε μόνο αυτή. Με έπαιρνε μαζί της στα ταξίδια. Εγώ την έβλεπα σαν γιαγιά μου. Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε ένα συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας», είχε διηγηθεί κάποια στιγμή, συγκεκριμένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.04.2024 - 12:12