FYI

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων - Δωρεάν δράσεις για να διαλέξεις

27.04.2024
Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων - Δωρεάν δράσεις για να διαλέξεις
Δωρεάν δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, εκπαιδευτικά προγράμματα, δωρεάν ξενάγηση στα αγγλικά και σε άτομα 65+. Βγάλε το ημερολόγιό σου και σημείωσε τις προτιμήσεις σου.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει την έναρξη της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του με το Ωδείο Αθηνών, εκεί όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939. Η συνεργασία εγκαινιάζεται στις 18 Μαϊου, την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δράσεις με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη προκράτηση θέσης.

Επίσης, τον Μάιο συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επισκέπτες 65+ κάθε Πέμπτη και προστίθεται και δωρεάν ξεναγήσεις στα αγγλικά τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Μαΐου.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που πλέον δίνουν ραντεβού τις Κυριακές.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα του Μουσείου για το Πάσχα διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή 3/5: 13.00-17.00, Σάββατο 4/5: 10.00-15.00 και 5-7/5: κλειστά.

0_23.png

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα

Δωρεάν Είσοδος Σάββατο 18 Μαΐου

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, σε συνεργασία με το ιστορικό Ωδείο Αθηνών, όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939, αναλαμβάνουν να προσδώσουν μουσικό, εορταστικό τόνο στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου. Φετινή θεματική του εορτασμού είναι τα μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα και την ημέρα εκείνη, παρουσιάζονται μουσικές προτάσεις προς τους επισκέπτες του Μουσείου με την συμμετοχή σπουδαστών πιάνου & μονωδίας του Ωδείου Αθηνών.

Το πρωί, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου, θα παίζουν έργα από τη μελέτη τους μαθητές από τη Σχολή Πιάνου. Η ακρόαση ενός παιδιού που παίζει μουσική είναι «ενεργός ελπίδα». Το απόγευμα, από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 σπουδαστές από τις τάξεις της Μονωδίας θα παρουσιάσουν φωνητικά αποσπάσματα από μεγάλα λυρικά έργα τιμώντας την μακρινή «συν-σπουδάστρια» τους και υπηρετώντας την τέχνη του τραγουδιού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών.

Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.Πληροφορίες τηλεφωνικά: 210 44 04 204

Είσοδος στο μουσείο: Κλείστε το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ (περιορισμένη διαθεσιμότητα)

Οικογενειακά Εργαστήρια Κυριακής

Σκιτσάροντας τη γειτονιά του Μουσείου

Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο θεατρικού παιχνιδιού

Κυριακή 12 Μαΐου στις 10:30 – 11:30 π.μ.

7 έως 12 ετών

Κι αν κοιτούσες από το παράθυρο της σκάλας που σε οδηγεί στον πρώτο όροφο; Αν ανέβαινες στην ταράτσα του μουσείου και με κιάλια μπορούσες να φέρεις κοντά σου κάτι από την Ακρόπολη; Τι να υπάρχει άραγε έξω από την πόρτα του μουσείου; Με τι ρυθμούς μπορεί να κινούνται οι άνθρωποι σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας; Μια γειτονιά…μια ιστορία.. Ας την ανακαλύψουμε σκιτσάροντάς τη.

Ηλικίες: 7 έως 12 ετών

Ημερομηνία: 12/5

Ώρα: 10:30-11:30 π.μ.

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και 3 ευρώ ο/η συνοδός

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.


9_31.png

Τι λες, σκιτσάρουμε;

Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο θεατρικού παιχνιδιού

Κυριακή 26 Μαΐου στις 10.00-11.00 π.μ.

4 έως 6 ετών

Κτίρια, μα πόσα κτίρια! Πως να ενώνονται όλα αυτά τα κτίρια μαζί; Σχήματα, χρώματα, ηχοχρώματα…Κι αν κρυφοκοιτούσες από το παράθυρο της σκάλας του μουσείου; Αν χρησιμοποιούσες κιάλια και έφερνες κοντά σου κάτι από την Ακρόπολη; Τι χρώματα έχουν άραγε τα κτίρια γύρω από το Μουσείο; Οι άνθρωποι που ζουν στη γειτονιά πως να περνούν τη μέρα τους; Τι ηχοχρώματα μπορεί να έχει η γειτονιά του Μουσείου; Ανακαλύπτουμε τη γειτονιά, τα κτίρια, τα ηχοχρώματα και τα αποτυπώνουμε με σκίτσα στο χαρτί. Πόσες γωνίες μπορεί να έχει ένα τετράγωνο κτίριο; Πόσο μεγάλο είναι σε σχέση με το σώμα σου; Εσύ που στέκεσαι; Μπροστά του ή πίσω του; Ας τα ανακαλύψουμε όλα αυτά λοιπόν κι άλλα πολλά από το παρατηρητήριο του Μουσείου Μαρία Κάλλας, σκιτσάροντας…

Ηλικίες: 4 έως 6 ετών

Ημερομηνία: 26/5

Ώρα: 10:00-11:00 π.μ.

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ ο/η συνοδός και 3 ευρώ το παιδί

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

56_34.png

Δημιουργική Αφήγηση

«Η ορχήστρα διηγείται: Ο Μαγικός Αυλός» της Katy Flint, Εκδόσεις Πατάκη

Κυριακή 12 Μαΐου στις 3.00-4.00 μ.μ.

5-7 ετών

Μια Κυριακή του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους.

Την Κυριακή 12 Μαΐου το μουσείο αφηγείται «Η ορχήστρα διηγείται: Ο μαγικός αυλός» της Katy Flint. Εκδόσεις: Πατάκη

Ηλικίες & Ώρα: 5-7 ετών, 3:00-4:00 μ.μ

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και 3 ευρώ ο/η συνοδός

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 έως και 10 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου, στο: 210 44 04 204.

*Τα βιβλία που έχουν επιλεχθεί βρίσκονται στο πωλητήριο του Μουσείου.

5_58.png

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Κάθε Πέμπτη το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει μέσα στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση. Προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας.

Ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο έργο και την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας.

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται ξεχωριστά αντικείμενα από τη ζωή και την καριέρα της πολύπλευρης αυτής καλλιτέχνιδας που με το μεγάλο εύρος και το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, την ηχητική παλέτα της, τη σκηνική παρουσία και τις μουσικές γνώσεις της, κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο της όπερας.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Πληροφορίες:

Ώρες ξεναγήσεων: 11.00-11.50 π.μ.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά: 210 44 04 204

Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά

Είσοδος στο μουσείο: 7 ευρώ για 65+

Ξενάγηση: δωρεάν

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 10′ πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης.

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις 26.04.2024 - 17:22