5 σημάδια ότι μια φιλία σου είναι τοξική και ότι πρέπει να τη διακόψεις

5 σημάδια ότι μια φιλία σου είναι τοξική και ότι πρέπει να τη διακόψεις
Παρεξηγήσεις και τσακωμοί θα συμβαίνουν πάντα μεταξύ αγαπημένων φίλων, αλλά αν αυτές οι σχέσεις σε κάνουν να νιώθεις άβολα σε τακτική βάση και συχνά σε αναστατώνουν, ίσως είναι καιρός να σκεφτείς αν πρέπει ή όχι να τις συνεχίσεις.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα σημάδια των τοξικών φιλιών και πώς αυτά εξηγούνται.

Η φίλη σου σε κάνει να ανταγωνίζεσαι τους άλλους φίλους σου

Η φίλη σου πάντα σου λέει πόσο πιο ενδιαφέροντες είναι οι άλλοι της φίλοι σε σχέση με εσένα και πώς πέρασαν υπέροχα μαζί, με αποτέλεσμα να νιώθεις ζήλια και κακή διάθεση.

Οι 5 συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένα μέλος της οικογένειας σου είναι τοξικό

Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια των συναντήσεών σου, μιλάς για τα θέματα της φίλης σου, αλλά αυτή δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά σου

Η φίλη σου είναι παθιασμένη με το να σου λέει τα νέα της, αλλά μόλις προσπαθήσεις να πεις κάτι για τον εαυτό σου ή θα πρέπει να απαντήσει σε ένα επείγον μήνυμα ή βρίσκει έναν άλλο λόγο για να μην σε ακούσει.

Η φίλη σου σε επικρίνει αλλά δεν δέχεται την κριτική σου

Η ειλικρίνεια στις σχέσεις είναι πολύ σημαντική και οι εποικοδομητικές κριτικές μπορεί να είναι χρήσιμες. Αλλά μια τοξική φίλη δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα νιώσεις όταν σου λέει ότι πρέπει να πας στο γυμναστήριο ή να κάνεις ένα καλύτερο κούρεμα. Στόχος της δεν είναι να σου πει την αλήθεια αλλά να σε ταπεινώσει. Αλλά αυτή η φίλη μπορεί να αγανακτήσει πραγματικά αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο.

Ghosting: Tι κάνουμε αν ένας καλός φίλος μας εξαφανιστεί ξαφνικά από τη ζωή μας

Η φίλη σου πιστεύει σε μια διένεξη ότι πάντα εσύ κάνεις λάθος

Αν τύχει να τσακωθείς, η φίλη σου πιστεύει ότι είσαι εσύ που κάνεις πάντα λάθος, ότι μπορείς να είσαι πιο χαλαρή ή λιγότερο παρορμητική ή κάτι άλλο. Αλλά αυτή, από την άλλη, έχει πάντα δίκιο στη συμπεριφορά της ότι κι αν γίνει.

Προσέχεις πάντα μην πεις κάτι λάθος που μπορεί να πυροδοτήσει τον θυμό της φίλης σου

Η φίλη σου δείχνει συχνά προσβεβλημένη και θυμωμένη μαζί σου, γι' αυτό νιώθεις πάντα ένταση κατά την παρουσία της και φοβάσαι να πεις κάτι λάθος.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.11.2023 - 10:01