Η μυστική συνάντηση με την «Ο»

01.10.2007
Πολλές κυρίες της TV ερίζουν για τον τίτλο «Η Ελληνίδα Όπρα». Μία όμως ακολουθεί κατά γράμμα τη συνταγή επιτυχίας της ζάπλουτης Αμερικανίδας τηλεστάρ, που, όπως αποδεικνύεται, πιάνει και στην Ελλάδα.

Πολλές κυρίες της TV ερίζουν για τον τίτλο «Η Ελληνίδα Όπρα». Μία όμως ακολουθεί κατά γράμμα τη συνταγή επιτυχίας της ζάπλουτης Αμερικανίδας τηλεστάρ, που, όπως αποδεικνύεται, πιάνει και στην Ελλάδα. Η Τατιάνα Στεφανίδου ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με ωραιότατα 35άρια, που φτάνουν σε ορισμένες ημέρες, ανάλογα με το θέμα της εκπομπής, και τα 40άρια. Πώς καταφέρνει να σαρώσει τις τηλεθεάσεις; Μα, ακολουθώντας τα βήματα της Όπρα Γουίνφρεϊ, με την οποία ξεκίνησε άτυπη συνεργασία.

Είναι γνωστό ότι πολλοί παρουσιαστές θα πλήρωναν πολλές χιλιάδες ευρώ σε εκείνον τον άνθρωπο που θα τους καθιέρωνε στα σίγουρα στην κορυφή της τηλεθέασης. Όμως, «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», λέει ο λαός μας και αυτό έκανε και η αγαπητή μας Τατιάνα, που πλήρωσε μόλις 8.600 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα αεροπορικό εισιτήριο πρώτης θέσης με προορισμό το Σικάγο, για να «μαγέψει» τους τηλεθεατές και να πάρει με το μέρος της την ΑGΒ.

Ποιο είναι το μυστικό της που τόσο οι αντίπαλοί της όσο και όσοι παρακολουθούν από κοντά την τηλεοπτική της πορεία αναζητούν; Το ΛΟΙΠΟΝ αποκαλύπτει ότι αυτό το μυστικό βρίσκεται πολύ μακριά και μάλιστα εκτός ελληνικών συνόρων. Λίγοι, λοιπόν, γνωρίζουν καλά τη μυστική επίσκεψη και το ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 στο Σικάγο, στα στούντιο Harpo, όπου εδώ και 20 χρόνια μαγνητοσκοπείται το διάσημο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ. Η αλήθεια είναι ότι η Τατιάνα σχεδίαζε από την αρχή της προηγούμενης σεζόν το ταξίδι αυτό, το οποίο θα της εξασφάλιζε μια γνωριμία με την Όπρα και, φυσικά, τις πολύτιμες συμβουλές της, που την έχουν μεταμορφώσει στο απόλυτο τηλεοπτικό είδωλο που συναγωνίζεται σε δημοτικότητα ακόμα και αυτό του προέδρου των ΗΠΑ!

Από έγκυρες πληροφορίες μαθαίνουμε ότι οι λεπτομέρειες του ταξιδιού είχαν αρχίσει να τακτοποιούνται από τον περασμένο Ιανουάριο. Η Τατιάνα δεν ήθελε μόνο να παρακολουθήσει την εκπομπή εκ των έσω, αλλά και να γνωρίσει από κοντά την ισχυρή ομάδα της εκπομπής της Όπρα. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν τέσσερις ολόκληρους μήνες κι έτσι το αποτέλεσμα ήταν το ραντεβού που της έκλεισε ο μάνατζερ της διάσημης Αμερικανίδας στη λεωφόρο Ουάσινγκτον 1058, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εκπομπής που λατρεύουν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Στην ολιγόλεπτη συνάντηση η Όπρα συνομίλησε με την Ελληνίδα «ομόλογό» της για την τηλεοπτική πραγματικότητα της χώρας μας. «Σας θαυμάζω για το έργο σας», της είπε χαμογελώντας η Τατιάνα, που αμέσως πέρασε στο παρασύνθημα και άκουσε τις συμβουλές της πολύ επιτυχημένης Όπρα.

Ας δούμε όμως πώς προετοιμάστηκε βήμα βήμα η επιτυχία των πρώτων της εκπομπών, που ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των μεταδόσεών τους άγγιξαν σε επίπεδο τετάρτου ποσοστά όπως 29% (12/9), 33% (13/9), 37% (18/9)!

Η προσπάθεια αυτή ήρθε έπειτα από μήνες πειραματισμών στη θεματολογία της μεσημεριανής εκπομπής «Αξίζει να το δεις». Και αφού η περσινή σεζόν «έκλεισε» για την Τατιάνα στο 20-25%, με το καλησπέρα σας η δημοφιλής «Τάτι» εφάρμοσε τις εξής κινήσεις:

1. Στροφή σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως η ζωή των οικονομικών μεταναστών της χώρας μας.

2. Συνεντεύξεις με ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και «θαύματα της φύσης», όπως οι σιαμαίες αδερφές που προβλήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

3. Συγκινητικές εξομολογήσεις ζευγαριών που έχουν βιώσει την τραγική απώλεια των παιδιών τους.

4. Κοινό που συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις.

5. Έμφαση στην παντοδυναμία της παρουσιάστριας με κοντινά στο πρόσωπό της, σοβαρό και όχι εξεζητημένο ντύσιμο και συμμετοχή της σε αυτά που εκτυλίσσονται δίπλα της στον καναπέ.

6. Συμβουλές ομορφιάς και ειδικές ενότητες που απευθύνονται στο γυναικείο κοινό.

7. Εξομολογήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του τραγουδιού και της υποκριτικής που δεν είναι ευπρόσιτοι και ανοιχτοί για συνέντευξη (βλ. Ζωή Λάσκαρη).

Από την πρώτη κιόλας εκπομπή, που ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες της Όπρα και σε συνδυασμό με το ότι όλα αυτά είναι πολύ καινούργια και ελκυστικά για τον τηλεθεατή, φαίνεται να πέτυχε η Τατιάνα το στόχο της και να συζητούν όλοι γι αυτήν!