Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα καλό σοκολατένιο σιρόπι, σπιτικό, χωρίς ζάχαρη μεν αλλά με φυσικά γλυκαντικά για να σερβίρεις το παγωτό, τα pancakes, το κέικ σου!
Χρειάζεσαι λίγα υλικά και κρατάει 3 μήνες στο ψυγείο. Όσο δηλαδή για να βγάλεις το καλοκαίρι!
Υλικά για 2 φλιτζάνια σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
μισό φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφένδαμου
1 φλυτζάνι κακάο άγλυκο
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το νερό με το μέλι ή το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για να διαλυθεί ανακατεύοντας μερικέ φορές.
Ανακάτεψε το αλάτι με το κακάο και κοσκίνισέ τα μέσα στο νερό με το μέλι ανακατεύοντας διαρκώς στη φωτιά μέχρι το μίγμα να δέσει ελαφρά (5-7 λεπτά). Μην το αφήσεις να βράσει, γι' αυτό φρόντισε η φωτιά να είναι μέτρια ή και πιο σιγανή.
Βγάλε από το μάτι και ανακάτεψε τη βανίλια.
Άφησέ το να κρυώσει. Θα δεις ότι θα πήξει λίγο ακόμα. Βάλτο σε καθαρό βάζο και μετά στο ψυγείο.