Φτιάξε αυτό το καλοκαιρινό ντιπ που είναι γεμάτο γεύσεις και εκμεταλλεύεται τα καλά του παντζαριού να δίνει υπέροχα ντιπ με ροζ χρώμα. Η φέτα και η κάπαρη το κάνουν έξτρα μεσογειακό ιδανικό για «τσιμπήματα» αν το συνοδεύσεις με λαχανικά σε μπαστουνάκια, ψημένο ψωμί με λάδι και ρίγανη ή και σε ένα καλό τραπέζι που θέλεις να σερβίρεις κάτι διαφορετικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Yλικά
2 μέτρια γουλιά από παντζάρι βρασμένα και καθαρισμένα
200 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
2 κ.σούπας κάπαρη (ξέπλυνέ την καλά να φύγει η πολλή άλμη)
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα μπούκοβο ή πάπρικα (αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά)
μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη (μπορείς να βάλεις και μια μικρή σκελίδα κανονικό σκόρδο)
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ψιλόκοψε τα παντζάρια και βάλτα στο μπλέντερ με τη φέτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
Πρόσθεσε όλα τα άλλα υλικά και αλατοπιπέρωσε. Χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκίμασε αν χρειάζεται άλλο αλάτι αλλά να θυμάσαι ότι η φέτα είναι αλμυρή.
Σέρβιρε το ντιπ σου με αραβική πίτα ψημένη ΄ή ψωμί ψημένο, με ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα ή λίγη έξτρα φέτα σε τρίμμα.
Ταιριάζει ιδανικά με κράκερς και στικς λαχανικών όπως αγγούρι και καρότο.