Θα λατρέψεις αυτό το ξιδάτο, καλοκαιρινό dip με βάση το γιαούρτι που ΔΕΝ είναι τζατζίκι!

Θα λατρέψεις αυτό το ξιδάτο, καλοκαιρινό dip με βάση το γιαούρτι που ΔΕΝ είναι τζατζίκι!
Photo by Amel Majanovic on Unsplash
Iδανικό για πατάτες

Ψάχνεις ένα ντιπ ελαφρύ και δροσιστικό; Σου αρέσουν οι πίκλες; Θέλεις κάτι να βουτάς πατάτες και πατατάκια το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σου; Αναζητάς κάτι διαφορετικό για το τραπέζι σου από το καλσικό τζατζίκι;

Αυτή η συνταγή είναι αυτό που ψάχνεις!

Υλικά

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

μισό φλιτζάνι ξινή κρέμα ή κεφίρ

1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

6 κ.σούπας ζουμί από πίκλες

4 κ. γλυκού ψιλοκομμένο άνιθο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

μισή κουταλίτσα σκόρδο σε σκόνη

μια πρέζα αλάτι

μια πρέζα πιπέρι

μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα σε μπολ και ανακάτεψε να γίνουν ένα. Σκέπασε και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνιθο και το ξύσμα του λεμονιού.

Μπορείς προαιρετικά να τρίψεις και μερικά πατατάκια από πάνω.

Διατηρείται σκεπασμένο σε τάπερ στο ψυγείο μέχρι και μια βδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.06.2025 - 13:55