Δεν θα την αλλάζεις αυτή τη συνταγή που είναι χαμηλή σε λιπαρά καθώς δεν περιλαμβάνει τηγάνι και εκμεταλλεύεται τέλεια τα κολοκυθάκια που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά. Είναι ένας τραγανός μεζές σε stick με παρμεζάνα που ψήνεις στο φούρνο και απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
Αντί για παρμεζάνα μπορείς να βάλεις κεφαλογραβιέρα αν αγαπάς τα αλμυρά (παραλείποντας το αλάτι) ή κάποια γραβιέρα της αρεσκείας σου. Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο ή όποιο άλλο δροσερό ντιπ θέλεις εσύ!
Υλικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη ή panko ή τρίμμα ψωμιού
- αλάτι, πιπέρι
- 40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- ρίγανη
- αλεύρι
- 2 αυγά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψε τα κολοκυθάκια με τον τρόπο που θα δεις στο βίντεο σε μικρά κομμάτια και κάρφωσε κάθε κομμάτι σε οδοντογλυφίδα.
Αλατοπιπέρωσε και άφησέ τα στην άκρη 10 λεπτά.
Ανάμιξε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και λίγη ρίγανη.
Χτύπα καλά τα δύο αυγά.
Σε ένα άλλο πιάτο βάλε αλεύρι.
Άπλωσε λαδόκολλα στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Βούτα τα κομμάτια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Βάλε τα κολοκυθάκια στο ταψί και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήσε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν!