Φτιάξε μόνη σου γαύρο μαρινάτο σαν αγοραστό!

28.05.2025
Φτιάξε μόνη σου γαύρο μαρινάτο σαν αγοραστό!
Photo by Félix Girault on Unsplash
Τα υλικά είναι ελάχιστα και η διαδικασία απλούστατη

Γιατί να αγοράζεις κονσερβαρισμένο γαύρο μαρινάτο όταν μπορείς να τον φτιάξεις μόνη σου και θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο ενώ θα πάρεις μεγαλύτερη ποσότητα;

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι φρέσκος γαύρος, λευκό ξύδι, χοντρό αλάτι και λάδι καθώς και βάζο που θα βάλεις τον γαύρο σου.

Πώς φτιάχνουμε σπιτικό γαύρο μαρινάτο;

Μπορείς να αγοράσεις όσο γαύρο αντέχεις να καθαρίσεις αλλά για αρχή ξεκίνα από μισό κιλό φρέσκο.

Μπορείς να ζητήσεις να σου τον καθαρίσουν στο ιχθυοπωλείο, δηλαδή να αφαιρέσουν τα κεφάλια.

Η επόμενη δουλειά που θα κάνεις -και η μόνη μπελαλίδικη- είναι να αφαιρέσεις το κεντρικό κόκκαλο του γαύρου ω΄στε να γίνει φιλέτο.

Η διαδικασία είναι απλή όπως θα δεις και στο βίντεο διότι το κόκκαλο του γαύρου βγαίνει εύκολα.

  • Απλώνεις χοντρό αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και στρώνεις την πρώτη δόση γαύρου. Ρίχνεις από πάνω αλάτι και πας εναλλάξ γαύρο και αλάτι μέχρι να τελειώσουν τα φιλέτα.
  • Ρίχνεις αρκετό λευκό ξύδι να καλύψει το ψάρι, σκεπάζεις και αφήνεις στην άκρη για 24 ώρες μέχρι το ξύδι και το αλάτι να «ψήσουν» τον γαύρο.
  • Την επόμενη μέρα, ξεπλένεις και βάζεις τον γαύρο σε βάζο. Καλύπτεις με ελαιόλαδο και αν θέλεις μπορείς για περισσότερη γεύση να βάλεις και μια σκελίδα σκόρδο στο βάζο.
  • Διατηρείς στο ψυγείο για μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.05.2025 - 13:59