Είσαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν την εποχή που οι γιαγιάδες μάς πρόσφεραν αραιωμένη πορτοκαλάδα ή λεμονάδα φτιαγμένη στο σπίτι; Ήρθε η ώρα να δεις τη σπάνια συνταγή της πορτοκαλάδας όπως την έπιναν κάποτε που βασίζεται μόνο στο πορτοκάλι, το νερό και τη ζάχαρη.
Χρειάζεσαι δύο καλά παγωμένα πορτοκάλια στην κατάψυξη, 1 λίτρο νερό και δύο φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη.
Προτίμησε πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια.
Αφού παγώσουν καλά, προσεκτικά κόψτα ολόκληρα, με τη φλούδα σε μικρότερα κομμάτια και πε΄ρασέ τα από το μπλέντερ.
Ρίξτα σε κατσαρόλα ή μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το νερό και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Πέρασε το μίγμα από σουρωτήρι μία ή δύο φορές και είναι έτοιμο.
Σερβίρεις με πάγο και διατηρείς σε μπουκάλι στο ψυγείο.